TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei HarmonyOS Next trenger ikke Android

Huawei dropper støtte for Android-apper og lover i stedet 10 000 apper for sitt eget operativsystem.

Skrevet av / 25.09.24 - 15:32
Huawei HarmonyOS Next trenger ikke Android

Vi glemmer ikke 2010-tallet, da Huawei gjorde sitt inntog på mobilscenen og lanserte den ene innovative telefonen etter den andre. De var særlig pionerer innen kamerateknologi, med teleskoplinser for stor optisk zoom. Men så kom svartelistingen i USA i 2019, noe som betydde at de ikke lenger kunne bruke Google Play eller Google-apper.

De prøvde i et par år å klare seg med sitt eget Harmony-grensesnitt på toppen av Android, og sin egen appbutikk. De klarte riktignok å få et par viktige lokale apper inn i butikken, men i det lange løp ble folk lei av alt som manglet. HarmonyOS har fortsatt å utvikle seg og har overlevd fordi det var mulig å installere Android-apper gjennom en bakdør. Men allerede for et år siden kunngjorde Huawei at de planla å skille seg helt fra Android. Og nå er muligheten her.

At HUAWEI CONNECT 2024, Zhu Yonggang, President of Huawei Mobile Cloud, announced that more than 10,000 applications and meta-services have been launched on the HarmonyOS NEXT application market, meeting 99.9% of consumers’ usage time.» (Huawei via 9to5Google)

Huawei har fortalt at HarmonyOS Next nå støtter 10 000 apper og tjenester. Ifølge selskapet dekker dette 99,9 prosent av forbrukernes behov. Og det høres flott ut. Men det fjerner også muligheten til å bruke bakdøren til å installere Android-apper.

Annonse
Les også Pen og tøff treningsklokke Nøyaktige sensorer og omfattende treningsfunksjoner, men store mangler som smartklokke.

Så hvis du har lykkes med å kjøpe en Huawei-mobil i utlandet og hittil har klart deg ved å supplere med Android-apper, ser det ikke lyst ut. Vi er meget skeptiske til at Harmony-appene dekker 99,9 % av de skandinaviske brukernes behov.

Ifølge The Register planlegger Huawei også å droppe Windows på sine bærbare datamaskiner til fordel for Harmony OS. Det virker virkelig som spikeren i kista for selskapet.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS står nå på egne bein

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye klokkegenerasjon

Android 15 er på vei

Opplev musikk med andre sanser

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Scroll to Top