TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

HMD Skyline er sommerens store stjerne

Reparerbar mellomklassemobil med QI2-lading og digital detox-modus.

Skrevet av / 19.07.24 - 13:51
HMD Skyline er sommerens store stjerne

Nylig annonserte HMD (Humane Mobile Devices) at de vil begynne å lansere mobiler under eget navn. Ikke i stedet for, men i tillegg til Nokia-mobilene som de også har under sin paraply. Vi forventet flere alminnelige budsjettmobiler, og det kom et par av disse. Når vi senere fikk en presentasjon av den nyeste mobilen, hadde vi derfor ikke så store forventninger. Men overraskende nok var det en meget kompetent mellomklassemobil med en rekke spennende funksjoner.

Les også Come on, Barbie, let's go party Mobiltelefonselskapet HMD avslører sine planer, og starter med en Barbie-mobiltelefon!

HMD Skyline har et hovedkamera på 108 megapiksler med bokeh-funksjon og muligheten til å beskjære bildet for en opplevd 4x zoom. Det er til og med en ultravidvinkel for utsiktsbilder og gruppefoto. Men det som imponerer aller mest er selfie-kameraet på 50 megapiksler, som har øyesporing for å få riktig fokus. For å slippe å trykke på knapper eller fikle med timere, er det nok å gjøre en av «selfie-gestene», så knipses bildet av seg selv.

En mobil som faktisk kan repareres! (Foto: HMD)

Mobilen er også enkel å reparere, til stor glede for alle som er lei av høye reparasjonskostnader når skjermen går i stykker eller batteriet blir slitt. Vi fikk se en direktesendt demonstrasjon av batteri- og skjermbytte ved hjelp av kun et plastbrett og en skrutrekker. I løpet av et par minutter var den ekstremt enkle prosedyren gjennomført.
Imponerende!

Annonse
Les også Ikonisk mobil er tilbake Er den nylanserte klassikeren egnet til digital detox?

I tråd med Nokias «dumme mobiler», som tilbyr en pause fra all støyen på sosiale medier, finnes det også en «digital detox-modus». Du kan enten slå på en veldig begrenset modus med kun telefonsamtaler og sms, eller du kan bruke en app for å tilpasse tilgangen til de slitsomme appene. Når du bare vil ha en liten pause, velger du stillemodus.

Mobilen har en batteritid på 47 timer og er faktisk den første Android-mobilen vi har sett med støtte for Qi2-standarden. Det vil si trådløs lading som er kompatibel med iPhones magnetiske Magsafe-lading.

Pris og tilgjengelighet

HMD Skyline kan kjøpes nå i svart eller rosa, og koster:

5.690 kroner med 8 GB/128 GB
5.990 kroner med 8 GB/256 GB
6.290 kroner med 12 GB/256 GB

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke lenger skru opp og ned volumet med iPhone

Samsungs nye sammenleggbare mobiler er en stor flopp

Motorola lanserer to nye rimelige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skjerm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklokke for barn

Rimelig treningsarmbånd fra Xiaomi

Lad alle dingsene dine samtidig

Lad mobilen på fire og et halvt minutt

Scroll to Top