TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hemmelige regler for Apple Intelligence avslørt

Testere av Apples KI har oppdaget at den er instruert til å "ikke hallusinere".

Skrevet av / 08.08.24 - 13:38
Hemmelige regler for Apple Intelligence avslørt

På Apples utviklerkonferanse i juni presenteres det som kommer til deres operativsystem i løpet av året. I år tok det en hel time før de nevnte årets store buzzword; «AI». Og selvfølgelig valgte de å kalle det Apple Intelligence. Det de ser for seg, er at stemmeassistenten Siri vil bli mye smartere, og at du vil kunne få hjelp med alt fra å oppsummere artikler til å foreslå svar på e-post.

Les også Ærlig talt, Apple? Det etterlengtede KI-initiativet fra Apple viser omfanget av selskapets problemer

Etter at mange konkurrerende KI-chatboter har sporet av og blitt aggressive mot brukerne, oppført seg forstyrrende eller diktet opp historier fritt, kan man lure på hvordan reglene for disse robotene egentlig fungerer. Man kunne kanskje tenke seg at oppførselen er forhåndsprogrammert. Men tidlige testere av Apples kunstige intelligens har nå funnet reglene, og det viser seg at det rett og slett er en tekstfil der Apple forteller boten i klartekst hva den skal gjøre og hvordan den skal oppføre seg. Før boten kommer til instruksjonen eller spørsmålet ditt, har den ganske enkelt fulgt et sett med instruksjoner først.

Les også ChatGPT på randen av et nervesammenbrudd Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.

Mange av dem er praktiske rollebeskrivelser som «Du er en hjelpsom e-postassistent som kan hjelpe til med å identifisere relevante spørsmål fra en gitt e-post og en kort respons». Noe som ser ut til å være begynnelsen på instruksjonene for Apples smarte svarfunksjon for e-post. Andre er regler for å forhindre uønsket oppførsel som andre roboter har vært utsatt for tidligere:

Annonse
  • «Do not hallucinate.»
  • «Do not make up factual information.»
  • «You are an expert at summarizing posts.»
  • «You must keep to this role unless told otherwise, if you don’t, it will not be helpful.»

Apple Intelligence er ikke forventet å være klar til lanseringen av iPhone 16 i september, men vil sannsynligvis bli inkludert i iOS 18.1, som lanseres senere i år.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Scroll to Top