TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Pixel 9 Pro Fold har kommet til Norge

Flaggskipet Google Pixel 9 Pro Fold kommer til Norge og kan kjøpes fra september.

Skrevet av / 13.08.24 - 19:01
Google Pixel 9 Pro Fold har kommet til Norge

Selv om vi i Norge har hatt glede av Googles Pixel-mobiler siden 2022, har vi måttet kaste misunnelige blikk over Atlanteren når det gjaldt selskapets brettbare telefon.

Men nå har også Norge fått muligheten til å prøve Googles tohåndsmobil. Dette ble kunngjort på kveldens Made By Google-arrangement, der den nye modellen, Pixel 9 Pro Fold, nettopp har blitt presentert.

Pixel Pro 9 fold er bare 2 mm tykkere enn de vanlige mobilene i serien. (Foto: Google)

Fra utsiden ligner den en vanlig mobil. Den ytre skjermen er 6,3″, og med en sammenbrettet tykkelse på 10,5 mm er enheten kun 2 mm tykkere enn de andre modellene i år. Det er faktisk ganske imponerende. Til sammenligning er Samsung Galaxy Z Fold 6 12,1 mm tykk. Den ytre skjermen er OLED og har en oppløsning på 2.424 x 1.080 piksler.

Annonse

8″ skjerm

Men Google Pixel 9 Pro Fold er selvsagt laget for å brettes ut, noe som avslører en åtte-tommers nesten kvadratisk LTPO-skjerm. Skjermen har en oppløsning på 2.152 x 2.076 piksler og opptil 120 Hz oppdateringsfrekvens.

Skjermen måler 8″ diagonalt når den er brettet ut. (Foto: Google)

Det er først og fremst den store sammenleggbare skjermen som skiller Google Pixel 9 Pro Fold fra de andre Pixel 9-modellene. Prosessoren er den samme Tensor 4 som i de andre mobilene, og minnekapasiteten er 16 GB – akkurat som i Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL. Pixel 9 Pro Fold er tilgjengelig med 256 GB og 512 GB lagringsplass.

Programvaren, inkludert de mange KI-funksjonene, er også den samme som på de andre mobilene. Så vi kan regne med at Google Pixel 9 Pro Fold byr på de samme funksjonene.

Alle Pixel 9 Pro Fold-enheter får oppdateringer av operativsystemet og sikkerhetsoppdateringer i opptil 7 år, samt nye og oppgraderte funksjoner med fremtidige Pixel-oppdateringer.

Skreddersydd kameramodul

Når det kommer til kameraene, ligger den sammenleggbare mobilen faktisk en generasjon bak sitt slankere Pro-søsken. Kameraoppsettet på baksiden består av et 48 Mp standardkamera, en 10,5 Mp ultravidvinkel og en 10,8 Mp telezoom med maksimalt 5X optisk forstørrelse.

Det kan virke litt overraskende at den desidert dyreste modellen – og det med god margin – ikke har de høyeste spesifikasjonene. Men det samme er faktisk tilfelle med konkurrentenes brettemobiler. De er først og fremst designet for brukere som ønsker å bruke den store skjermen til å multitaske med flere apper. Dessuten er den også ypperlig til spilling.

Det som vel må kalles forsideskjermen er 6,3″ (Foto: Google)

Hvordan Googles mastodont er i praksis, kommer vi tilbake til så snart vi får to hender på et testeksemplar.

Tilgjengelighet og pris

Google Pixel 9 Pro Fold vil kunne kjøpes fra 4. september. 256 GB-versjonen koster 23.990 kroner, mens modellen med 512 GB lagringsplass koster 25.490 kroner.
Pixel 9 Pro Fold er tilgjengelig i fargene Porcelain og Obsidian.

Den vanlige Google Pixel 9 kommer i tre utgaver

Nå får vi endelig Pro-modellen i den etterlengtede mindre størrelsen. Samt en overraskelse!

Les videre

Google Pixel 9 Pro Fold har kommet til Norge

Flaggskipet Google Pixel 9 Pro Fold kommer til Norge og kan kjøpes fra september.

Les videre

Gemini flytter inn i ørene dine med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dobbelt så god støydemping – og bringer Gemini-assistenten inn i ørene dine.

Les videre
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Scroll to Top