Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Geminis KI-mobilapp er nå tilgjengelig på norsk

En mobilvennlig app gjør det enklere å få hjelp når du er på farten.

Skrevet av / 06.06.24 - 10:14
Geminis KI-mobilapp er nå tilgjengelig på norsk

Google satser stort på KI i form av Gemini, som de viet hele sin hovedtale til på utviklerkonferansen Google I/O. I tillegg til å være tilgjengelig i nettappen, vil den nå rulles ut i alle Googles produkter. Men her i Skandinavia har vi gått glipp av den virkelige mobilopplevelsen. Det er det slutt på nå som Google ruller ut Gemini-mobilappen. Heldigvis kan appen ikke bare lastes ned i vårt land, men den er faktisk på norsk.

Appen kan hjelpe deg med å skrive tekster, finne ideer, oppsummere lange tekster, generere bilder fra beskrivelser eller til og med planlegge ferien med Maps og Flights.

Les også Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester Gemini 1.5 Pro har fått økt kapasitet og forbedret evne til å resonnere i flere trinn.

Mer spesifikt for mobilopplevelsen kan du si «Hey Google» for å spørre om hva som for øyeblikket vises på skjermen. Eller du kan gjøre virkelig avanserte ting, for du kan ikke bare bruke tekst eller tale, men også bilder og kameraet. Ifølge Google kan du for eksempel ta et bilde av det punkterte dekket ditt og be om instruksjoner for å skifte det.

Hvis du har en Android-mobil, kan du enkelt laste ned Gemini-appen fra Google Play, eller autorisere Google Assistant til å bruke den. Deretter kan du enten trykke på Gemini-ikonet fra startskjermen, fra noen mobiler sveipe fra hjørnet, eller bare si «Hey Google».

Les også Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk! Googles chatbot Bard skal nå bli bedre til å forstå, oppsummere og løse kreative oppgaver på norsk.

Med iPhone kan du få tilgang til funksjonene direkte fra Google-appen, som vil bli oppdatert i løpet av de kommende ukene.

Du kan få en forhåndsvisning i nettleser-appen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

OnePlus lover førsteklasses ytelse til en rimelig pris

En billigere Galaxy Watch

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

Scroll to Top