TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Gemini Live er nå tilgjengelig gratis

KI-tjenesten som tidligere krevde abonnement blir nå tilgjengelig for alle Android-brukere.

Skrevet av / 16.09.24 - 15:28
Gemini Live er nå tilgjengelig gratis

I mai presenterte Google sin samtalebot Gemini Live på Google I/O-arrangementet. Den bruker Googles mest avanserte Gemini AI-modell og kan ha naturlige samtaler med deg. Akkurat som en ekte person kan du spørre den om hva du vil, be om en forklaring, stille spørsmål til uttalelser og avbryte den hvis du ikke er fornøyd med svaret. Over tid lærer Gemini Live hva slags svar du er ute etter, og din personlige kommunikasjonsstil.

For å få tilgang til Gemini Live måtte man tidligere ha et Google One AI Premium-abonnement, som koster 255 kr/måned. Dette er fordi den bruker Gemini Pro 1.5-modellen. Men nå ruller Google ut funksjonen gratis i Gemini-appen for Android-brukere.

Man kan bare spekulere i hvorfor Google gjør denne premiumtjenesten allment tilgjengelig. Men det er ikke urimelig å tro at de rett og slett ønsker å samle inn mer data som tjenesten kan trene på. I tillegg setter det press på konkurrenter som ChatGPT Advanced Voice Mode.

Men alt er ikke bare fryd og gammen. For det første fungerer tjenesten foreløpig bare på engelsk. Og hvis du har en iPhone, finnes ikke Gemini-appen ennå. Google sier imidlertid at vi kan forvente en snart. Med mindre du foretrekker å vente på Apple Intelligence, men da må vi skandinaver vente enda lenger.

Les også:

Apple Intelligence kommer ikke til Norge

I hvert fall ikke i første omgang.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Scroll to Top