TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Den vanlige Google Pixel 9 kommer i tre utgaver

Nå får vi endelig Pro-modellen i den etterlengtede mindre størrelsen. Samt en overraskelse!

Skrevet av / 13.08.24 - 19:00
Den vanlige Google Pixel 9 kommer i tre utgaver

Tilbake i 2016 tok Google også kontroll over maskinvaren, og erstattet de tidligere Nexus-mobilene med sin egen Pixel.
Først i 2022 og med Pixel 7 ble de også lansert i Skandinavia. Da i en vanlig modell og en Pro-modell, noe som også var tilfellet for 8-eren.

Mange nye Pixel-produkter (Foto: Google)

På et lanseringsarrangement i kveld avduket Google imidlertid et nytt medlem av familien, i form av en Pixel 9 Pro som er like stor som Pixel 9, mens den større modellen er omdøpt til Pixel 9 Pro XL. Den viste også Pixel Watch 3-klokken og øreproppene oppgradert til Pixel Buds Pro 2.

Nytt i Pixel 9-serien

Pixel 9-serien har et nytt kameramoduldesign som gjør at mobilene skiller seg ut i mengden. De har også lysere skjermer og et nytt frontkamera på 42 megapiksler.

Annonse

På innsiden er den nye Tensor G4-chippen, som er den første som kjører Gemini Nano med multimodalitet (evnen til å forstå bilder og lyder i tillegg til tekst). For å hjelpe til med dette har mobilene fått mer minne. Nye KI-funksjoner inkluderer Pixel Screenshots, som analyserer skjermbildene du tar og lagrer relevant informasjon, slik at du kan søke etter den informasjonen du ønsket å lagre. Hvis du kjøper Pro-modellen, får du gratis tilgang til Gemini Advanced det første året.

Pixel 9 Pro (Foto: Google)

I tillegg til de forbedrede bildebehandlingsfunksjonene har kameraet også fått nye redigeringsfunksjoner. Med Add Me kan du ta et ekstra bilde etter et gruppebilde, slik at KI sørger for at fotografen også er med på bildet. Magic Editor kan nå rekomponere bildet for å få det til å se mer spennende ut. I tillegg har Panorama og Video Boost blitt forbedret.

For å hjelpe deg med å beholde din Pixel lenger, tilbyr Google 7 år med Android-oppdateringer og 7 år med sikkerhetsoppdateringer.

Pixel 9 Pro XL (Foto: Google)

Google Pixel 9 Pro

Den største nyheten her er at den er tilgjengelig med en 6,3-tommers skjerm i tillegg til XL-modellens 6,8-tommers skjerm. Gode nyheter hvis du har mindre hender eller vil ha en mer lommevennlig modell, men fortsatt beholde Pro-funksjoner. Den har også et helt nytt selfiekamera på 42 megapiksler og mulighet for høyoppløselig videozoom. Det er også etterlengtet at den nå lades med høyere effekt for raskere lading.

Pixel 9 Pro kommer i butikkene 9. september fra 13.890 kroner.
Pixel 9 Pro XL vil være tilgjengelig i butikk 22. august fra 14.490 kroner.

 

Pixel 9 (Foto: Google)

Google Pixel 9

Sammenlignet med Pixel 8 har årets modell litt større skjerm, og ikke minst har den fått betydelig bedre lysstyrke. Den har samme hovedkamera som Pro-modellen, mens ultravidvinkelkameraet har blitt betydelig oppgradert til 48 megapiksler sammenlignet med tidligere 12. Google lover oss også 20 prosent lengre batterilevetid med hurtiglading til 55 prosent på 30 minutter. Med 12 GB minne skal den føles raskere med mange apper i gang.

Google Pixel 9 vil være tilgjengelig i butikk fra 22. august til 11.290 kroner.

One more thing

I fjor avduket Google sin første sammenleggbare mobiltelefon, Pixel Fold. Men som tidligere år ble den bare lansert i utvalgte land. I år vil imidlertid den sammenleggbare modellen, omdøpt til Pixel 9 Pro Fold, også være tilgjengelig i Skandinavia! Les mer om det i den separate nyheten under!

Google Pixel 9 Pro Fold har kommet til Norge

Flaggskipet Google Pixel 9 Pro Fold kommer til Norge og kan kjøpes fra september.

Les videre

Google Pixel Watch 3 kommer i to størrelser – og den er her nå

Googles smartklokke, Pixel Watch, har manglet en større versjon. Den nye modellen er tilgjengelig i 41 mm og 45 mm diameter.

Les videre

Gemini flytter inn i ørene dine med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dobbelt så god støydemping – og bringer Gemini-assistenten inn i ørene dine.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

iOS 18 er klar til nedlasting

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Scroll to Top