TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Watch 10 med oppdatert design

Jubileumsmodell ikke så revolusjonerende som vi håpet, og ingen Ultra 3

Skrevet av / 09.09.24 - 20:41
Apple Watch 10 med oppdatert design

Apple Watch har i utgangspunktet hatt samme design hele tiden, med kun gradvise forbedringer. Men ryktene har svirret i årevis om at Apple selvfølgelig benytter anledningen til å komme opp med et helt nytt design for jubileumsklokken Apple Watch X. I kveld fikk vi endelig se resultatet. Og det var nok en gradvis forbedring…

Bedre visningsvinkel (Skjermbilde: Apple)

Den store nyheten er at de har klart å gjøre skjermen 30 prosent større, slik at den faktisk er litt større enn Watch Ultra. Skjermen har også fått en mye bedre betraktningsvinkel, slik at du får bedre lysstyrke når du ikke ser rett på den. Den skal også være mer strømeffektiv, noe som gjør det mulig å oppdatere skjermen mye oftere i always-on-modus.

Endelig titan

Gledelig nok er stålmodellen nå erstattet med titan, noe som gjør den 20 prosent lettere. Den kommer i titan, gull og mørkegrå. Med en matchende klokkerem.

Annonse
Skjermbilde: Apple

Klokken er også 10 prosent tynnere, bare 9,7 mm, med en ny metallrygg som inkorporerer antennen. Det er her laderen er koblet til som vanlig, og takket være større spoler kan den nå levere en raskere lading, med bare 30 minutter for å lade den til 80 prosent.

Skjermbilde: Apple

På innsiden finner vi S10-systemkretsen med en 4-kjerners nevral motor for å kjøre AI-funksjoner raskere og legge til rette for maskinlæring. Det hjelper blant annet med en ny støyreduksjon for klarere lyd.

Skjermbilde: Apple

Den store nyheten blant funksjonene er at den kan gjenkjenne at du lider av søvnapné. En sykdom som er 80 % udiagnostisert i befolkningen. Klokken ser etter pusteforstyrrelser under søvnen og analyserer dem ukentlig. Den har også en dybdemåler og kan vise deg vanntemperaturen når du dykker.

Skjermbilde: Apple

Apple Watch Ultra

Til vår overraskelse ble det i det minste ikke lansert noen Watch Ultra 3! I stedet fikk vi en ny finish for Ultra 2 – svart titan. Som får et nytt milanesisk looparmbånd i svart titan. Hyggelig, men vi skulle gjerne sett noe mer spennende.

Watch Ultra 2 black titanium (Skärmbild: Apple)

Pris og tilgjengelighet

Apple Watch 10 koster 399 dollar
Med mobiltilkobling 499 dollar
Apple Watch Ultra 2 i den nye finishen koster 799 dollar
(Vi oppdaterer når vi får lokale priser)

Alle er tilgjengelige for forhåndsbestilling fra i dag og vil bli utgitt 20. september.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top