TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Vision Pro opplever kraftig nedgang i salget

Ifølge en ny rapport fra markedsanalysefirmaet IDC opplever Apple et stort fall i salget av Mixed Reality-brillene sine.

Skrevet av / 12.07.24 - 14:08
Apple Vision Pro opplever kraftig nedgang i salget

Etter en lovende salgsstart tidligere i år har omsetningen av Apple Vision Pro i USA nå falt med opptil 75 %.

Apple klarte ikke å selge 100.000 enheter i det første kvartalet etter lanseringen, og prognosene for tredje kvartal estimerer så lite som rundt 19.000 solgte enheter i USA, mens det globale salget vil nå drøyt 80.000 enheter. Dette skriver næringsmediet Bloomberg, som siterer en ny rapport fra markedsanalysefirmaet IDC.

Les også Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom! Apple Vision Pro kommer i butikkene i morgen. Her kan du lese de viktigste punktene fra de første anmeldelsene.

De første anmeldelsene av Vision Pro roste teknologien, men påpekte samtidig at prislappen på 3.500 dollar var altfor høy, og at enheten var ubehagelig å ha på seg over lengre tid. Det tok ikke lang tid etter at Apple Vision Pro ble tilgjengelig i amerikanske butikker, før brukerne begynte å returnere de futuristiske brillene.

Annonse

Suksessen til Vision Pro, uavhengig av pris, vil til syvende og sist avhenge av hvilket innhold som er tilgjengelig. Etter hvert som Apple utvider produktet til internasjonale markeder, er det avgjørende at lokale innholdsalternativer også er tilgjengelige», sier Francisco Jeronimo, visepresident hos IDC, ifølge Bloomberg.

Markedsanalytikerne hos IDC tror imidlertid at en billigere versjon av Vision Pro kan gjenopplive interessen neste år. IDC forventer at denne versjonen vil koste halvparten så mye og sannsynligvis komme på markedet i 2025.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke lenger skru opp og ned volumet med iPhone

Samsungs nye sammenleggbare mobiler er en stor flopp

Motorola lanserer to nye rimelige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skjerm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklokke for barn

Rimelig treningsarmbånd fra Xiaomi

Lad alle dingsene dine samtidig

Lad mobilen på fire og et halvt minutt

Scroll to Top