TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer ny iPad mini

Tre år etter den forrige modellen er Apple endelig klar med en oppdatert versjon av sitt minste nettbrett.

Av / 16.10.24 - 09:50
Apple lanserer ny iPad mini

Apple er endelig klar med den syvende utgaven av iPad mini, og utseendemessig er det ingen forskjell på det nye nettbrettet og forgjengeren, iPad mini 6 fra 2021. Skjermen er den samme 8,3» IPS-skjermen som fulgte med på kjøpet for tre år siden.

Nyhetene finner man under skjermen, der Apple nå har plassert en A17 Pro-brikke for å drive enheten. Dette er den samme prosessoren som finnes i Apple-produkter som iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Så hastigheten vil neppe være et problem.

Les også Den perfekte formfaktoren? Nye iPad mini er ikke for alle og enhver, men for deg som liker det kompakte formatet, er den det beste nettbrett-kjøpet du kan gjøre.

Sammenlignet med iPad mini fra 2021 vil den nye modellen ha en dobbelt så rask «Neural Engine» og 30 prosent høyere CPU-ytelse, og den nye prosessoren sørger også for at iPad mini 7 vil støtte Apple Intelligence når Apples KI-funksjoner etter hvert når ut til brukerne.

Den nye iPad mini støtter også Apple Pencil Pro (Foto: Apple)

Blant andre nyheter er Wi-Fi 6E, og den nye iPad mini støtter kun eSIM. Ingen flere fysiske SIM-kort med modeller som kan bruke både Wi-Fi og 5G.

Les også En iPhone du godt kan hoppe over Apple iPhone 16 Pro Max er selvfølgelig et glimrende produkt i høy kvalitet og med skyhøy ytelse. Men ideene mangler, ikke minst fordi Apple Intelligence foreløpig glimrer med sitt fravær.

Pris og tilgjengelighet.

Apples nye iPad mini kan bestilles nå og leveres fra 23. oktober med iPadOS 18 og enten 128 GB, 256 GB eller 512 GB innebygd lagringsplass.

Annonse

Den fås i fargene blå, lilla, stjerneskinn og stellargrå fra kr 6.990 for Wi-Fi-modellen og kr 9.090 for Wi-Fi + Cellular-modellen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel

Androids tyverisikringsfunksjoner kommer snart

Å nei, Samsung One UI 7 kommer ikke før i 2025

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Xiaomi lanserer klapptelefon og erklærer krig mot Samsung

Samsung oppgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

Lyd & Bilde