TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Intelligence kommer ikke til Norge

I hvert fall ikke i første omgang.

Skrevet av / 10.09.24 - 15:58
Apple Intelligence kommer ikke til Norge

Apple har nettopp lansert fire nye iPhone 16-modeller, og Apple Intelligence – Apples navn på funksjoner for kunstig intelligens – tok opp en stor del av presentasjonen.

Men i den påfølgende pressemeldingen, som også gir en detaljert forklaring på de nye KI-funksjonene, kan du helt nederst, med veldig liten skrift, lese følgende:

Apple Intelligence er for øyeblikket ikke tilgjengelig på iPhone i EU.»

Tar man en nærmere titt på Apples supportside for Apple Intelligence, kan man lese en mer utdypende forklaring, men den går ikke inn på hvorfor brukere fra Norge og alle andre EU-land må klare seg uten de kommende KI-funksjonene. Det står ganske enkelt at Apple Intelligence ikke vil fungere hvis brukeren befinner seg i EU og har en Apple-ID som er registrert i et EU-land. Men hvis brukeren forlater EU, skal Apple Intelligence fungere så lenge enheten er innstilt på et av de støttede språkene (som i skrivende stund kun er amerikansk engelsk).

Les også Ærlig talt, Apple? Det etterlengtede KI-initiativet fra Apple viser omfanget av selskapets problemer

Brukere fra EU-land lider samme skjebne som kinesiske brukere fra Folkerepublikken Kina (som ikke inkluderer kinesere fra Hong Kong og Macau), vil heller ikke ha tilgang til Apple Intelligence.

Når det gjelder EU, skal det være europeisk lovgivning, den såkalte Digital Markets Act, som hindrer Apple i å lansere KI-funksjonene, ifølge Bloomberg i fjor sommer, selv om den samme lovgivningen ikke har hindret andre produsenter, for eksempel Samsung, Apples største konkurrent på mobilmarkedet, i å lansere lignende løsninger som Galaxy AI for europeiske brukere.

Men hvis du skal på en lang ferie til USA, Asia eller til og med en rekke europeiske land som ikke er tilknyttet EU – som Albania, Hviterussland (!), Island eller Montenegro – kan du se frem til at de første Apple Intelligence-versjonene blir tilgjengelige i betaversjon som en del av iOS 18.1, som vil bli rullet ut til de nye iPhones og iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max neste måned.

Les også Reglene Apple Intelligence følger Testere av Apples KI har oppdaget at den er instruert til å "ikke hallusinere".

Funksjonene fungerer imidlertid bare hvis språket på enheten er satt til amerikansk engelsk. Og det er ikke før neste år at Apple Intelligence utvides til flere språk, inkludert japansk, kinesisk og spansk.

Apple Intelligence-funksjonene som blir tilgjengelige med iOS 18.1, inkluderer verktøy som hjelper deg med å skrive og omformulere e-post og meldinger, KI-drevet naturlig språksøk i Bilder-appen, varslingssammendrag og utvidede Siri-funksjoner basert på brukerens personlige kontekst.

* Selv om Norge ikke er medlem av EU, tyder alt på at Apple Intelligence ikke vil komme til verken Norge eller Sveits på grunn av de to landenes tette lovgivningsmessige integrasjon med EU.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gemini Live for alle

Sony Xperia får KI-bilderedigering

Det Apple ikke sa på tirsdag: Opptil 45 watts lading

Huawei lanserer tredelt brettbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Nå kommer Bluetooth 6

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Ny Apple Watch 10

Hvor er laderen?

Honor lanserer den tynneste sammenleggbare smarttelefonen hittil

Reparerbar og ombyggbar mobil

Ny oppdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top