TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

8 års Android OS-oppgraderinger

Med sin nye Snapdragon 8 Elite-krets gjør Qualcomm det mulig for produsenter å tilby åtte års OS-oppgraderinger, en mulighet Samsung sannsynligvis vil utnytte.

Av / 25.10.24 - 11:00
8 års Android OS-oppgraderinger

Samsung ligger i front blant produsentene av Android-telefoner når det gjelder oppgraderinger av operativsystemet, med syv års støtte i toppmodellene, noe som sikrer at kundene kan nyte godt av nye funksjoner i lang tid, med mindre de bestemmer seg for å oppgradere telefonen før det har gått sju år.

Dette kan nå bli utvidet til åtte års støtte, ifølge Sammobile, som skriver at Samsung ikke kan utvide programvarestøtten på denne måten på egen hånd, men må samarbeide med Google og produsenten av brikkesettet, i dette tilfellet Qualcomm, som med sin nye Snapdragon 8 Elite-krets gjør det mulig for mobilprodusentene å tilby åtte års OS-oppgraderinger.

Kraftig ytelsesøkning

Qualcomm hevder at Snapdragon 8 Elite tilbyr en 45 prosent forbedring i både enkeltkjerne- og flerkjerneytelse sammenlignet med forrige generasjon (Snapdragon 8 Gen 3).

Snapdragon 8 Elite har en ny Oryon CPU-kjerne, med en maksimal frekvens på 4,32 GHz og 24 MB total cache. Selskapet opplyser at den nye to-kjerners KI-prosessoren har 45 prosent forbedret ytelse, og at grafikksiden får en Adreno GPU med 40 prosent forbedret ytelse og strømeffektivitet.

Sammobile sier at de målte den nye Snapdragon 8 Elite, og i Geekbench fikk single-core 42 prosent bedre resultater enn en Samsung Galaxy S24 Ultra drevet av Snapdragon 8 Gen 3, og at forbedringen i multi-core ble målt til 50 prosent. De målte også grafikkytelsen i 3DMark Wild Life Extreme og fikk en forbedring på 43 prosent.

Annonse

 

8 års Android OS-oppgraderinger 1
Illustrasjon: Qualcomm

Allerede i Galaxy S25?

Det har vært spekulert mye i hvilke prosessorer som vil sitte i den kommende Galaxy S25-serien, og ifølge Sammobile og den pålitelige tipseren Ice Universe (@UniverseIce) vil alle enhetene i Galaxy S25-serien – Galaxy S25, Galaxy S25+ og Galaxy S25 Ultra – bruke Snapdragon 8 Elite-brikken på verdensbasis.

Vi får se om det stemmer eller ikke…

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fra 7 til 8 års oppgraderinger

Klager på batterilevetiden til iPhone 16

Slik blir Oneplus 13

Den tynneste brettbare fra Samsung hittil

Mobilen blir din sekretær

Android 15 lansert for Pixel

Oppdatert iPad mini får A17 Pro-chip

Lekkasje avslører iPhone SE-detaljer

Googles KI er nå i Motorola-mobiler

Mediatek ruster seg for KI-mobiler

Verdens tynneste iPhone neste år?

Google avlytter din Pixel