TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2025 i Las Vegas: Dette kan vi forvente

Tek-messen går av stabelen 7-10. januar 2025, men nedtellingen har allerede begynt!

Skrevet av / 08.08.24 - 08:00
CES 2025 i Las Vegas: Dette kan vi forvente

Tro det eller ei, men CES 2025 – nyårets mest toneangivende tek-event, er bare noen måneder unna! 

Tidligere i sommer kom representanter for den amerikanske forbrukerorganisasjonen CTA (Consumer Technology Association) på besøk til Norden for å holde deres årlige CEO Summit i Stockholm. I den forbindelse fikk L&B snakke med CTA-direktør Gary Shapiro og president Kinsey Fabrizio som er øverste ansvarlig for CES-arrangementet.

Gary Shapiro, administrerende direktør for bransjeorganisasjonen CTA. (Foto: Consumer Technology Association)
Kinsey Fabrizio, CTA-president og ansvarlig for CES. (Foto: Consumer Technology Association)

CTA-direktør Gary Shapiro forteller til Lyd & Bilde at Norden er en viktig region for amerikanske og globale tek-selskaper. I forbindelse med Norden-besøktet publiserte CTA en svensk markedsundersøkelse vedrørende AI-teknologi, som viser at hele 52 prosent av svenskene bruker minst ett AI-verktøy.

CTA-duoen kunne også fortelle at AI (kunstig intelligens) forventes å bli en viktig trend på CES 2025, i tillegg til fremskritt innen mobilitet, produktivitet, og helse. I tillegg kan vi selvsagt forvente oss at tradisjonelle temaer som TV/AV, gaming og hjemmeunderholdning står i fokus på neste års messe.

Her er en video med noen av inntrykkene fra CES 2024:

Under kan du lese et utdrag fra Lyd & Bildes intervju med Gary Shapiro og Kinsey Fabrizio:

L&B: Velkommen til Stockholm!

Gary Shapiro: Takk! Vi har faktisk vært her en uke allerede, vi har nemlig invitert 150 mennesker, for det meste toppsjefer, entreprenører og ledere for startup-selskaper, hit til Stockholm, for å delta på vår årlige CEO Summit.

Vi har blant annet hatt møter med Volvo Group og besøkt Exeger-fabrikken (svensk produsent av solceller, red.anm.). Det har vært et fantastisk besøk så langt.

L&B: Hva bringer dere til Norden, av alle steder?

Gary Shapiro: – Norden er åpenbart veldig viktig for oss, fordi det er en veldig teknologikyndig region. Det er en viktig region globalt sett. Derfor var det viktig for oss å ta turen til Norden denne gangen. Faktisk var dette eventet planlagt for fire år siden, før korona-epidemien. Vi har hatt lignende events i Frankrike, Italia, Kina og Israel tidligere.

– Vi har også gjort noen undersøkelser på svenske forbrukere, og det er første gang vi har gjort noe som spiller på kunstig intelligens. Vi ser at mennesker i Norden er allerede er ganske sofistikerte når det kommer til bruk av kunstig intelligens.

– CTA gjør også en global undersøkelse annethvert år, kalt “International Scorecard”, som viser hvor innovasjonsvennlige de ulike landene er. Neste undersøkelsen offentligjøres i 2025, og her tror jeg du vil se at de nordiske landene ligger foran mange andre.

Gary Shapiro, administrerende direktør for bransjeorganisasjonen CTA. (Foto: Consumer Technology Association)

L&B: Så hva kan vi se frem til på CES 2025?

Kinsey Fabrizio: – Jeg tror definitivt at AI kommer til å bli en stor trend igjen, og vi vil se mange flotte selskaper og produkter og løsninger innenfor det området.

Helsetjenester vil også bli en klar trend igjen på CES 2025. Vi ser at flere spennende helseteknologi-selskaper nå ønsker å delta på messen.

Mobilitet til å være et annet nøkkeltema for CES 2025. Ikke bare kjøretøy-teknologi, men også bygg og anlegg, industriell og marin teknologi. Vi fikk jo se flyvende biler på årets messe, og forventer å se mer av dette neste år også.

-I tillegg vil det overordnede temaet være hvordan man løser verdens største utfordringer. Her forventer jeg at vi vil se noen fantastiske innovasjoner drevet av AI og generativ AI.

Kinsey Fabrizio, CTA-president og ansvarlig for CES. (Foto: Consumer Technology Association)

L&B: Forventer dere en større utstilling neste år?

Kinsey Fabrizio:
-Det er for tidlig å si, men akkurat nå ser det lovende ut. Vi ligger så langt foran skjema, og ser at mange ulike nye selskaper viser interesse for å delta. Vi kommer også til å ha mye nytt og spennende konferanseinnhold, presentasjoner og aktuelle talere(Keynotes). Mote-teknologi vil være ett av temaene som jeg tror vil være noe nytt og veldig kult for CES 2025.

Franske L’Oreal var en av de nye og litt utradisjonelle utstillerne på årets tek-messe. (Foto: CTA)

L&B: Lesere av L&B er naturligvis også ekstra interessert i gaming og tradisjonell hjemmeunderholdning, er det noe spesielt å se frem til der?

Kinsey Fabrizio:
– Vel, vi kan ikke kunngjøre noe helt enda, men gaming har jo vært en nøkkelkategori på CES i flere tiår nå, og det vil det fortsatt være. Mange messebesøkende kommer jo bare for å se den seneste innen gaming-hardware og spill. Vi forventer at neste års messe blir minst like bra, eller bedre enn årets på det punktet. Det blir garantert mye å glede seg til!

– Jeg tror også vi vil få se AI-løsninger som virkelig øker produktiviteten ikke bare for store selskaper, men også for både forbrukere i våre daglige liv. Enten det gjelder søk, helse, mobilitet eller andre formål. Noen av disse fremskrittene kan også bidra til å redde liv, for eksempel innen bioteknologi.

Samsung var blant de mange produsentene som fokuserte på AI/KI i år. (Foto: CTA)

L&B: Et annet punkt som mange snakker om, er den store fremgangen til kinesiske elektronikk- og bilprodusenter. Vi ser at disse blir stadig mer aktive og konkurransedyktige i markedet. Innenfor EU snakkes det om mulige sanksjoner, og det samme kan skje i USA. Er dette noe CTA kikker på?

Gary Shapiro:
-Ja, det er definitivt en daglig diskusjon vi har, og som organisasjon fokuserer vi også på offentlig politikk og handel. I USA diskuteres dette mye, og jeg vet at Europa tar noen standpunkter på tollsatser.

-Vi er veldig frihandelsorienterte, men anerkjenner at det kan oppstå forskjeller og diskusjoner mellom landene som kan være politisk orienterte. Her tror jeg at nøkkelen er å fremme et større samarbeid innen forskning og utvikling, større samarbeid innen handel, og anerkjenne at vi har mye til felles.

-Vi kan ikke påvirke alt det som skjer mellom politiske verdensledere, men vi kan påvirke hvordan vi handler og kommuniserer sammen, fordi vi tror på grunnleggende menneskerettigheter. Vi i CTA samarbeider tett med FN om dette, og mange av fremskrittene vi ser på CES er basert på disse rettighetene. Slik som helseomsorg, mat, ren luft og rent vann.

HisenseVPDavidGoldSpeakingatSpeakingatCESHisensePressConference_2_ TCLPresidentNorthAmericaMarkZhangSpeakingatCESTCLPressConference
<
>
Hisense på CES 2024 (Foto: CTA)

-Faktisk har Kina gjort en veldig god jobb med å produsere mange ingeniører. Vi kan ha ulike kulturelle, etiske og juridiske syn på diverse ting, for eksempel hva slags type kopiering som er greit eller ikke, men det er noe vi må jobbe oss gjennom. Og jeg tror at forbedringer og innovasjoner kan komme fra hvor som helst i verden.

-De kinesiske produsentene er del av CES, men også Korea, som vi ikke er allierte med på samme måte som Vest-Europa og USA, har sterk deltakelse. Under CES 2024 hadde vi deltakere fra mer enn 140 land, og hele 40% av deltakerne kom fra land utenfor USA. Så det internasjonale engasjementet er enormt, sier Gary Shapiro.

Med det takker vi for praten, og ser frem til CES 2025!

Les også Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas Din neste TV-skjerm skal være kolossal, sylskarp, blendende lyssterk og – gjennomsiktig?
Les også Snart kan du kjøpe en elbil med et innebygd, flyvende mini-quadrokopter Den ene nye elbilen fra Xpeng ser ut som en Cybertruck og skjuler et flyvende mini-quadrokopter. Den andre er en ekte flyvende bil.
Les også CES 2024: Airlight Pro er hårføneren med infrarødt lys og app-styring L'Oréal lanserer den høyteknologiske hårføneren Airlight Pro, som sies å ha mange fordeler.
Les også IFA nummer 100 er rett rundt hjørnet Når IFA i Berlin åpner i september, feirer verdens største elektronikkmesse 100-årsjubileum. Vi har tatt en titt på utstillerlisten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

På innsiden av Elkjøp Campus

Snart braker det løs i Las Vegas

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Scroll to Top