TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lynraske ThinkPads fra Lenovo på CES

Den ultraslanke ultrabook X1 har fått HD. Det skjer for å feire ThinkPad nummer 100 millioner!

Av / 05.01.15 - 18:39
Lynraske ThinkPads fra Lenovo på CES

Lenovo avduker på CES-messens første dag en serie riktig interessante ThinkPad-bærbare.

Mest spennende er tredje generasjon X1 Carbon, som er verdens letteste 14-tommers ultrabook. Den har nå blitt utstyrt med Full HD-skjerm og PCIe-basert SSD-lagring, som gir nesten dobbelt så høy hastighet som et normalt SATA-SSD-lager. X1 Carbon har dessuten fått enda lengre batteritid og femtegenerasjons Intel Core-prosessorer. Vekten er fortsatt under 1,32 kg, takket være et kabinett i karbonfiber.

Hvis ikke oppløsningen på 1.920 x 1.080 punkter er tilstrekkelig, kan man kjøpe en ekstra høyoppløst variant med 2.560 x 1.440 piksler. Ellers presenterte Lenovo på CES 2015 tillegg til ThinkPad-seriene X, T, L og E. De nye maskinene er lette og slanke PC-er med lang batteritid, stor mobilitet og mange tilkoblingsmuligheter.

100 millioner diskrete, svarte business-bærbare
De nye ThinkPad-ene kan skryte av nye prosessorer og skjermer med opptil 3K-oppløsning. En ting er imidlertid den samme som alltid: De er alle sammen svarte, som de har vært helt siden IBM sendte den første ThinkPad-maskinen på gaten i 1992. Siden da har PC-produksjonen blitt overtatt av Lenovo, men navnet og designen holder stand. Og hvorfor endre en resept som tydeligvis virker? Salget av ThinkPads har netopp rundet 100 millioner eksemplarer siden den opprinnelige ThinkPad 700!

Den nye X1 Carbon er klar til levering i Norge i løpet av januar, de øvrige ThinkPads i løpet av februar. Prisene er ikke offentliggjort ennå.

Annonse

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *