Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny Dynaudio Focus XD høyttalerserie

Disse gleder vi oss til. Med innebyggede forsterkere og DAC er XD-høyttalerne ypperlige for det moderne hjem, hvor man er kresen på lyd.

Skrevet av / 02.10.14 - 08:30
Ny Dynaudio Focus XD høyttalerserie

Høyttalere med innebyggede forsterkere gjør separate forsterkere overflødig. Man behøver bare å plugge inn en lydkilde så har man et komplett anlegg. Men skikkelig moro blir det først når man også putter en digitalomvander – DAC, inn i høyttaleren. Da åpner muligheten seg for å spille alt fra Spotify og Wimp, til høyoppløste musikkfiler, og la høyttalerens DAC gjøre jobben.

Dyn XD 1

Dynaudios Focus-serien har vi testet tidligere, og vi skal definitivt teste den aktive XD-serien med DAC, når de er klare. Focus XD-serien består av tre modeller til å begynne med. XD200 som vist på bildet over, med 300 w effekt innebygget, en mindre gulvstående XD400 med 450 w, og en større treveis XD600 med 600 w effekt.

De har koaksial digitalinngang og utgang (men ikke optisk toslink), og du kan koble til en analog lydkilde i tillegg. Det er også mulig å justere bassresponsen til rommet, med små brytere på baksiden av høyttalerne. Man kan selvsagt koble til en trådløs mottaker også, som Dynaudio Hub, slik at man kan strømme musikk til høyttaleren, som støtter opp til 24 Bit/192 kHz høyoppløste lydfiler.

Da kan XD-høyttalerne anvendes til det meste, enten man bare trenger bedre lyd fra tv-en, eller ønsker en trådløs high-end løsning.

Focus XD200
Focus XD400

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top