TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Linn 119 og 150 høyttalere

To- og treveis i aktiv eller passiv drift.

Av / 26.09.24 - 15:01
Linn 119 og 150 høyttalere

Etter at Linn lanserte de vanvittig velspillende 360 høyttalerne, har vi lurt på når resten av Linns høyttalerserier skulle oppdateres. Det skjedde ikke hverken under årets eller fjorårets High End-messe i München, men vi har hørt noen hviske om at Linn hadde noe på gang.

Det var bare ikke helt klart når det skulle skje. Da vi snakket med Linns Gilad Tiefenbrun nylig, var han åpen på at Linn hadde problemer med å få produsert nok høyttalerkabinetter. Noe man trygt kan kalle grunnleggende produksjonsproblemer.

Gilad Tiefenbrun. Foto: Lasse Svendsen

Men etter å ha flyttet kabinett produksjonen fra England til Estland, kom Linn endelig i gang med produksjon av kabinetter til den nye serien. Som her presenteres som 119, og 150.

Foto: Linn

De har begge to fått elementer fra norske SEAS, og mye av teknologien på utsiden og innsiden er hentet fra flaggskipet 360. Gilad fortalte oss at høyttalerne ikke bare er basert på 360, men de kan også oppgraderes fra passiv til full aktiv drift, når som helst.

De kan også leveres som fullaktive høyttalere, tilkoblet Linns Exaxt system, eller med en Select DSM med forsterkermoduler.

Annonse

Mens forgjengeren Majik 109 hadde en bassport foran og var et treveis høyttalersystem, er nye 119 en ren toveis høyttaler, med bassporten på baksiden.

119_Walnut_3Q Black Stand_WR 119_White_3Q_WR
<
>
Foto: Linn

Når den er koblet til en Linn DSM, kan porten på baksiden plugges og man kan legge til et bassfilter digitalt i menyene på Linn-boksen, for enda strammere og raskere bass, sier Linn. 109 kan kobles til en eller to forsterkermoduler for aktiv drift, mens de gulvstående 150, kan kobles til tre forsterkermoduler.

Foto: Linn

Den kompakte 109 er 33 cm høy og inneholder en 16 cm stor bass/mellomtone, med en papirfibermembran belagt med Nextel, som drives av en kraftig ferrittmagnet. Diskanten er en 19,55 mm Sonomex dome, med en spole som kjøles med ferrofluid. Og den 94 cm høye gulvstående 150, har i tillegg til bestykningen 119 har, en 19 cm bass plassert foran i kabinettet.

Linn 119 i valnøtt drevet av en Linn DSM. Foto: Linn

Med en bassport som er vendt nedover, og åpen. Akkurat 150 kan i løpet av neste år leveres med en plint i aluminium, istedenfor treplaten på bildene her.

Les også Linn Majik 109 Linn er mest kjent for elektronikk, men lager også høyttalere. Majik 109 har vi testet tidligere, og likte dem så godt at vi lar dem prøve seg mot andre høyttalere.

Elementene er montert nedsenket i fronten på høyttalerne. Det finnes ingen grill til høyttalerne, what you see is what you get, og både 150 og 119 kan leveres i matt sort, hvit, valnøtt- eller eikefiner.

Legg forresten merke til at beskyttelsesgitteret over diskanten, er formet akkurat som Linns logo. Det vil også være mulig å kjøpe til stativer i enten sort eller sølvgrått, til 119-høyttaleren.

Foto: Linn

119 er priset til 36.000 for paret, uansett fargeutførelse. Mens de gulvstående 150 er priset til 79.000 kr. for paret. Begge høyttalerne skal være tilgjengelig hos utvalgte forhandlerne, som også kan demonstrere fordelen med aktiv drift.

Vi har et par 119 inne til test, den kan du lese i slutten av uke 40.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-versjon

JBL inviterer til fargefest

Nye SVS subwoofere med 17(!) tommers bass

De største høyttalerne noensinne fra Arendal Sound

Se hva Naim og Focal har klekket ut!

Budsjettvennlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn slipper ny høyttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmekinoen

På fabrikkbesøk hos Marshall

Mye bedre enn lydplanker

Budsjettvennlige bokhyllehøyttalere

Lyd & Bilde