TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Arendal Sound 1528 Series

Slår på stortromma med helt ny høyttalerserie.

Av / 04.10.24 - 08:00
Arendal Sound 1528 Series

Det har versert mange rykter om nye høyttalere fra Arendal Sound, og nå er den nye toppserien 1528 Series endelig et faktum.

Arendal Sound har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine prisgunstige og høytytende høyttalere, som selges direkte til kunder via nettbutikken.  Den norske produsenten er spesielt kjent (og beryktet) for sine kraftige subwoofere og tårnhøye høyttalere. Du vet, slike som appellerer til de som liker saftige lydtrykk innen hi-fi og hjemmekino!

Arendal Sound 1528 series

Serien starter med stativhøyttaleren 1528 Bookshelf 8,samt flere mellomstore og fullvoksne høyttalere. Deriblant en ny, større monitorhøyttaler (1528 Monitor 8), en kompakte modell til veggmontering – 1528 Slim 8, og en fullblods gulvstående høyttaler med hele FIRE 8″ basselementer – 1528 Tower 8! I tillegg kommer det to like ville senterhøyttalere – 1528 Center 8 og 1528 Center+ 8 –  hvor sistnevnte er blant de største vi har sett.

Alle modellene i serien baserer seg rundt de samme høyttalerelementene, så du kan i grunn velge etter hvor mye lydtrykk du ønsker og hvor mye plass du har til rådighet – i kjellerstua og på kontoen.

Diskant og mellomtone er laget i påkostede materialer (karbon-grafen og litium-magnesium), og sitter montert i en egen plate på fronten, med spesialdesignet spredelinse for diskanten. Basselementene er laget av et spesielt fibermateriale med fokus på stivhet og letthet.  De har også lagt inn en innebygd basskompensering for når høyttaleren plasseres nær et hjørne eller bakvegg.

Annonse

Selve kabinettet er laget av HDF med innvendige avstivinger, og utvendig en silkematt finish i fargene Basalt eller Polar. Arendal Sound lover også at det kun er brukt de beste komponentene i det omhyggelig utformede delefilteret, som også er laget for å tåle høy varmebelastning over tid. Hvilket er vel og bra, for vi vet at mange potensielle kunder liker å spille HØYT!

(Foto: Arendal Sound)

Pris og tilgjengelighet

Arendal Sound 1528 Series er tilgjengelig nå, og prisene varierer fra 47.000 kr per par for den minste Bookshelf 8, og opp til 99.000 kr for den største gulvhøyttaleren Tower 8. Lurer på hvilke av disse vi burde teste?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-versjon

JBL inviterer til fargefest

Nye SVS subwoofere med 17(!) tommers bass

De største høyttalerne noensinne fra Arendal Sound

Se hva Naim og Focal har klekket ut!

Budsjettvennlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn slipper ny høyttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmekinoen

På fabrikkbesøk hos Marshall

Mye bedre enn lydplanker

Budsjettvennlige bokhyllehøyttalere

Lyd & Bilde