TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony LinkBuds Fit, LinkBuds Open og LinkBuds Speaker

Sonys nye ørepropper lover perfekt passform og er designet for deg med en aktiv livsstil.

Av / 01.10.24 - 18:00
Sony LinkBuds Fit, LinkBuds Open og LinkBuds Speaker

Sony kunngjorde i dag at de utvider den populære LinkBuds-serien med flere nye produkter. Blant nyhetene finner vi de trådløse øreproppene LinkBuds Fit og LinkBuds Open, samt den bærbare høyttaleren LinkBuds Speaker. Produktene skal være spesielt designet for folk med en aktiv livsstil.

LinkBuds-serien ble lansert i 2022 og skilte seg ut fra den gemene hop med en spesiell ringdesign på øreproppene. Disse modellene er konstruert med spesiell fokus på bærekomfort over lengre tid, men også det å kunne høre omgivelsene ved behov, slik at du kan være både «online- og offline», uten å måtte ta ut proppene.

Åpne ørepropper

De nye modellene beholder konseptet til de originale LinkBudsene, med en spesiell ringdesign som gjør det lettere å høre lyd fra omgivelsene.

Når du bruker trådløse, støykansellerende ørepropper på vei til jobb eller skole har du sikkert opplevd at de løsner eller blir ukomfortable over tid. Man blir naturligvis mindre oppmerksom på lyder fra omverdenen, og at det kan være vanskelig å holde en samtale. Iblant er det jo akkurat dette man ønsker, men samtidig kan det være upraktisk å måtte ta øreproppene ut og inn hver gang. Det er altså dette LinkBuds-serien er ment å hjelpe med.

Les også Disse øreproppene blir aldri klamme Sony introduserer et helt nytt konsept, med de åpne øreproppene LinkBuds

LinkBuds Fit: lover best mulig passform

Sony LinkBuds Fit (Foto: Sony)

LinkBuds Fit er laget for å gi «uovertruffen komfort» og kommer med nyutviklede støtter(Fitting Supporters) som holder dem ekstra godt på plass i ørene. Det følger også med tupper til øreproppene i ulike størrelser. LinkBuds Fit har både støyreduksjon og omgivelseslyd(Ambient Sound Mode). Lydkvaliteten skal også være godt ivaretatt, angivelig med ekstra klar lyd i samtaler. Både elementet (Dynamic Driver X) og lydprosessoren (Integrated Processor V2) er hentet fra toppmodellen WF-1000XM5.

Annonse

LinkBuds Open: holder deg tilkoblet og tilgjengelig

LinkBuds Open er designet med åpen ring, som holder deg koblet til omgivelsene dine. De har såkalte Fitting Supporters som gjør at de skal være komfortable å ha i ørene hele dagen. (Foto: Sony)

LinkBuds Open har en åpen ring-design som skal holde deg som lytter enda mer koblet til omgivelsene dine – når du har behov for det. Den bruker en spesialdesignet 11 mm «smultringformet» driverenhet som er åpen i midten. Ifølge Sony skal dette hjelpe med å opprettholde «lydtransparens» slik at du kan høre verden rundt deg.

Du skal altså kunne høre når noen sier navnet ditt mens du er i en samtale, og fortsatt kunne holde kontakt med vennene dine mens du hører på musikk. Vi er litt spente på hvor godt dette vil fungere i praksis.

LinkBuds Open har også Adaptive Volume Control, en smart funksjon som automatisk optimaliserer volumet basert på omgivelsene. Det vil si automatisk lavere volum på stille steder, og høyere volum på støyende steder.

Begge modellene kommer i en rekke farger slik at de passer til enhver stil. Sony fortsetter også samarbeidet med artisten Olivia Rodrigo på LinkBuds-serien, derfor vil også LinkBuds Fit og LinkBuds Open være tilgjengelig i Olivias lilla signaturfarge.

Les også Olivia Rodrigo-versjon av Sonys glimrende ørepropper En Olivia Rodrigo-versjon av Sony LinkBuds S er nå tilgjengelig. I en slags rosa og lilla marmor-finish, med en egen lydsignatur.

LinkBuds Speaker

(Foto: Sony)

LinkBuds Speaker er et nytt tilskudd til familien, som er laget spesielt for å supplere øreproppene ved behov. Den skal være laget spesielt for å gi best mulig samtalekvalitet – angivelig den beste av noen trådløse Sony-høyttalere hittil. Høyttaleren lover lang batterilevetid (opptil 25 timer) og har en praktisk bærestropp. Den er IPX4 sertifisert slik at den kan brukes i nærheten av vann. Tilgjengelig i lys grå og svart.

Sony introduserer en finesse kalt Auto Switch som gjør at man kan bytte lydavspillingen hurtig og sømløst mellom øreproppene og høyttaleren. Denne finessen introduseres i forbindelse med den fornyede Sound Connect-appen fra Sony. Nye funksjoner som Quick Access og Auto Play kan også kontrolleres via appen. Disse vil også være kompatibel med både LinkBuds Fit, LinkBuds Open, LinkBuds S, WF-1000XM5 og WH-1000XM5.

Pris og tilgjengelighet

• LinkBuds Fit er tilgjengelige fra oktober med en anbefalt utsalgspris på 2500 kr.
• LinkBuds Open er tilgjengelige fra oktober med en anbefalt utsalgspris på 2500 kr.
• LinkBuds Speaker er tilgjengelig fra oktober med en anbefalt utsalgspris på 2300 kr.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Scroll to Top