TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nye AirPods med ANC og høreapparatfunksjon

Apple lanserte i går nye AirPods-versjoner, hvor vi fikk noen hyggelige overraskelser – men også noen skuffende.

Skrevet av / 10.09.24 - 10:15
Nye AirPods med ANC og høreapparatfunksjon

Innstegsmodellen AirPods heter nå AirPods 4, og nytt er at disse nå finnes i to varianter – med og uten aktiv støykansellering (ANC). Dette er første gang Apple tilbyr ANC i sin vanlige AirPods-modell, noe vi vet mange har etterlengtet.

Apple-AirPods-Active-Noise-Cancellation-video-240909_571x321.jpg.large-enhanced Apple-AirPods-4-with-case-240909_big.jpg.large_2x-enhanced
<
>
AirPods 4 får endelig støykansellering. Foto: Apple

AirPods Pro 2 blir høreapparat

Den mest spennende nyheten er derimot rundt den nye AirPods Pro 2. Denne får nemlig fått en ny høreapparatfunksjon, som lanseres i en oppdatering til høsten. Funksjonen er designet for personer med mildt til moderat hørselstap, og kan nok gi mange personer en enklere hverdag. Vi ser for oss at flere som burde hatt hørselsassistanse, men synes terskelen er for høyt til å skaffe seg høreapparat, vil ta i bruk denne funksjonen.

Apple-AirPods-Hearing-Aid-240909_inline.jpg.large_2x-enhanced
AirPods Pro 2 får høreapparatfunksjon. Foto: Apple

Funksjonen bruker en personlig hørselprofil basert på en innbakt hørseltest, og kan tilpasse lyden i sanntid, for å hele tiden tilpasse seg brukerens miljø.

Annonse

Mens mange vil glede seg over de nye funksjonene, synes vi nå at innstegsmodellen av AirPods 4 uten ANC nå fremstår som relativt dyr, sammenlignet med den nye ANC-varianten. Vi vil tro de aller fleste heller vil velge versjonen med støykansellering, som rett og slett gir bedre funksjonalitet for pengene.

Apple-AirPods-Max-color-lineup-240909_big.jpg.large_2x-enhanced
Hodetelefonene AirPods Max får bare en ørliten oppgradering, i form av en USB-C-kontakt. Foto: Apple

Liten oppgradering av store Max

AirPods Max, Apples over-ear hodetelefoner, får også en oppdatering, men den er så minimal at den knapt er verdt å nevne. Eneste endring er at den får USB-C-kontakt i stedet for Lightning, og med det er det nærmest ikke lenger et eneste Apple-produkt som bruker Lightning (bortsett fra Magic Keyboard og Trackpad, samt eldre telefonmodeller som fortsatt selges som rimeligere produkter). Vi hadde håpet på noen større forbedringer, som kunne rettferdiggjøre en oppgradering for eksisterende eiere.

Les også Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple Vi må vente på Apple Intelligence, som ikke vil være klar når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max kommer i butikkene. De første funksjonene vil være tilgjengelige i en betaversjon i løpet av oktober.
Foto: Apple

Hva med åpne øretelefoner?

En liten tanke rundt det nye markedet for åpne øretelefoner – eller som vi liker å kalle dem, «ørepropper uten propper – altså høretelefoner som ligger utenpå ørene, i stedet for propper som stikker inn i øret. Et alternativ for de som aldri klarer å få ørepropper til å passe skikkelig i ørene, eller som ikke er interessert i et par propper som tetter.

En kilde vi anser som troverdig har visket oss i øret at også Apple er på vei med et slikt par, og at dette var forventet under septemberlanseringen. Vel, det skjedde ikke, men vi tror fortsatt på at de kan være på vei.

Det virker sannsynlig at Apple kan lansere et par øretelefoner eller ørepropper for trening i fremtiden, og disse kunne godt finne på å være av åpen type. Tiden vil vise.

Mer info: apple.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top