TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Monitor III A.N.C.: Gjennomtenkte hodetelefoner fra Marshall

Vi har vært på eksklusiv lansering av Marshalls mest avanserte hodetelefoner hittil, nemlig Monitor III A.N.C.

Skrevet av / 24.09.24 - 16:00
Monitor III A.N.C.: Gjennomtenkte hodetelefoner fra Marshall

Marshall har ikke bare oppgradert sintt hodetelefon-flaggskip – de har redesignet det fra bunnen av. Tre intensive år har blitt brukt i utviklingen av Monitor III A.N.C., hvor man har utfordret konvensjonelle løsninger for å skape noe genuint nyskapende.

marshall_monitor-III-A.N.C._black_product_base_02_flat
Foto: Marshall

Ekstrem batteritid

En av de mest imponerende nyvinningene er batteritiden. Monitor III A.N.C. kan nemlig skilte med hele 70 timers batteritid med aktiv støykansellering påslått, og smått utrolige 100 timer uten. For å oppnå dette, har Marshall-teamet benyttet en unik løsning med to separate batterier – ett i hver øreklokke.

– Vi visste fra starten at vi ville ha mer batterikapasitet, men uten å endre det ytre designet, forklarer Kenny Wong, designsjef hos Marshalls hodetelefonavdeling. – Løsningen ble to mindre, dome-formede batterier som passer perfekt inn i den runde formen på øreklokken.

Les også Marshalls reisehodetelefoner Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

Den innovative tilnærmingen har ikke bare gitt bedre batteritid, men også forbedret vektbalansen i hodetelefonene. – Med to batterier og to kretskort kunne vi holde de to sidene mer symmetriske, noe som er superviktig for akustisk ytelse, utdyper Kenny.

marshall_monitor-III-ANC_launch
Lanseringen av Marshall Monitor III A.N.C. i Marshalls hovedkvarter utenfor London. Foto: Geir Gråbein Nordby

Romlig lyd

En tilpasningsbar M-knapp gir rask tilgang til EQ-innstillinger, Spotify og stemmeassistent, noe som skal øke brukervennligheten. Videre finnes nå to nye lydfunksjoner: Soundstage og Adaptive Loudness.

Annonse

Soundstage er Marshalls svar på romlig lyd (spatial audio), designet for å fungere med vanlige stereosignaler.

Les også Mektig lyd fra liten høyttaler Marshall-høyttaleren forsvarer prisen med overbevisende bass og tilstrekkelig lydtrykk.

– Vi ville skape noe som forbedrer lytteopplevelsen uten å være låst til spesifikke strømmetjenester eller enheter, forklarer lyd- og akustikkingeniør Nicholas Pignier. – Brukeren kan i appen aktivere og deaktivere, og dessuten justere mengden av Soundstage-funksjonen.

Adaptive Loudness justerer derimot lydbildet basert på lyttevolum og bakgrunnsstøy.

– Hodetelefonene måler kontinuerlig bakgrunnsstøyen og justerer lyden deretter, sier Nicholas. – Så når du er på t-banen, får du for eksempel mer kraft i bassen og mellomtonen, for å kompensere for støyen rundt deg.

marshall_monitor-III-ANC_black_billie_lifestyle_08-art-treatment_A_ billy joe armstrong
Billie Joe Armstrong fra Green Day er Marshalls ambassadør for Monitor III A.N.C. Foto: Marshall

Aktiv støykansellering

Marshall har også lagt mye arbeid i å forbedre den aktive støyreduksjonen (ANC). Nicholas forteller at de har redesignet akustikken i klokkene fra bunnen av med ANC i tankene.

– Vi har nå mye bedre reduksjon av høyfrekvent støy enn forrige generasjon, og vi kansellerer støy over et bredere frekvensbånd, forklarer han.

Les også På fabrikkbesøk hos Marshall Vi har besøkt fabrikken til ikoniske Marshall utenfor London. Hvor de fortsatt lager sine gitarforsterkere for hånd, og dessuten investerer i fremtidens musikkproduksjon.

Komfort

Komfort har også vært et fokusområde. Kenny avslører at teamet har brukt utallige timer på å perfeksjonere øreputene.

– Vi endte opp med en dobbel skumløsning, med 40 prosent superlett skum som kollapser nesten umiddelbart mot huden, forklarer han. – Dette gir bedre forsegling rundt øret, spesielt rundt briller og øreringer.

Foto: Marshall

Bærekraft

Med Monitor III A.N.C. hevder Marshall også å ha tenkt på bærekraft, ved å gjøre produktet enkelt å reparere og resirkulere.

– Vi har gått fra 93 loddepunkter i siste produksjonstrinn på forrige modell, til bare fem på denne, sier han stolt. – Og vi har redusert antall kretskort fra elleve til bare to.

Auracast

Monitor III A.N.C. er også fremtidssikret med støtte for Bluetooth LE Audio og Auracast.  Selv om få avspillingsenheter støtter dette ennå, lover det bedre lydkvalitet og nye muligheter for deling av musikk i fremtiden.

marshall_monitor-III-ANC_black_product_hand_black
Foto: Marshall

Marshall Monitor III A.N.C. – Pris og tilgjengelighet

Med en prislapp på 3999 kroner plasserer hodetelefonene seg midt i premiumsegmentet. Men med tanke på hvor gjennomtenkt hele konstruksjonen virker, virker den å være en verdig utfordrer mot de Sony, Bose, JBL og andre etablerte aktører.

Monitor III A.N.C. er tilgjengelig nå. Vi har allerede fått et par til test, og er spent på å bli bedre kjent med dem.

Mer info: marshall.com

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Monitor III A.N.C.: Gjennomtenkte hodetelefoner fra Marshall”

  1. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke har LDAC og/ eller Aptx adaptive? Spesielt til en slik pris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Scroll to Top