TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

JLab Epic Lab Edition ørepropper

Bruker to elementer og har aktiv støydemping.

Skrevet av / 08.09.24 - 15:30
JLab Epic Lab Edition ørepropper

Amerikanske JLab har på rekordtid blitt en av de største leverandørene av ørepropper. Små, rimelige og god batteritid har slått an i et marked hvor det ikke akkurat mangler på leverandører.

Fokuset har vært på nyttige funksjoner og god lyd for pengene, og inntil nå har ikke JLab utfordret det øverste sjiktet i markedet for trådløse ørepropper. Det gjør det nå med Epic Lab Edition, som sikter seg inn i premium-klassen hvor vi finner kjente aktører som Sony, Technics, Bose og Bowers & Wilkins.

Foto: LasseSvendsen

Som alle trådløse støtter Epic Lab Edition Bluetooth, men her er det versjonen med LC3 kodek, som klan gi litt bedre lyd over Bluetooth sammenlignet med SBC som er vanligst på trådløse ørepropper.

Annonse

Det er adaptiv støydemping her med tre innstillingsvalg, Bluetooth multipoint for samtidig tilkobling til flere enheter og og totalt opp til 56 timer batteritid. Øreproppene alene spiller i opp til 13 timer.

Men det meste interessante er den innnvendige konstruksjonen med to elementer. Et 10 mm dynamisk element som tar seg av bass, og et balansert armatur som tar seg av resten. Resultatet, sier JLab, er en nær perfekt Knowles-kurve med utstrakt rekkevidde i begge ender.

Foto: Lasse Svendsen

Med Knowles-kurven som mål, strekker frekvensene seg ytterligere i toppen, og det betyr at øreproppene er bedre i stand til å utnytte høyoppløste lydfiler, som man kan strømme fra f.eks. Tidal, over en USB-C-dongel. Den støtter 2,4 GHz og har ingen båndbreddebegrensninger, Bluetooth har.

Det er enn app her også, med eq og flere innstillingsvalg, og spatial audio er også støtter. Lading kan gjøres med kabel eller trådløst og de er sprutsikre.

Det er bare snakk om uker for JLab Epic Lab Edition er i butikkene, til 2499 kroner.

Foto: Lasse Svendsen

JLab bruker den samme hybridteknikken med to elementer i Epic Sport ANC 3 med bøyle, som er mer orientert mot trening, men ikke like teknisk avansert ellers. De lover likevel ‘episk lyd’ til halve prisen.

Også de er å finne i butikkene om noen uker.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top