JBL Tour Pro 3 ser ikke overraskende ut som en videreutvikling av forgjenger Tour Pro 2. Men det er bare på utsiden, for innvendig er den nye modellen konstruert helt fra bunnen, i følge dem selv.
Doble drivere for bedre lyd
For første gang i et JBL TWS-produkt har Tour Pro 3 et doble drivere, med balansert armatur til de høyere frekvensene for bedre klarhet og lavere forvrengning, mens en 11 mm dynamisk driver sørger for kraftig bass.
– Begge driverne har sin egen forsterker, og dessuten sin egen DAC, for å holde dem helt atskilt for et mest mulig presist lydbilde, sier Mikael Herje, Kategoridirektør for global kommunikasjon innen “wearables” hos JBL, i en samtale med journalisten.
Adaptiv støykansellering
Også den aktive støykanselleringen er forbedret siden sist.
– Vi har implementert en ny, adaptiv støyreduksjon som opererer i sanntid. Den lytter kontinuerlig og justerer filtrene deretter. Den foretar 57000 målinger hvert eneste sekund, for å analysere ørekanalen din, sjekke for lydlekkasje og konstant oppdatere seg basert på omgivelsene dine og situasjonen du befinner deg i, sier Herje.
Enda smartere ladeetui
Det mest iøynefallende med Tour Pro 3 er det spesielle ladeetuiet. Her kom Tour Pro 2 med noe helt nytt, nemlig et etui med pekeskjerm, hvor brukeren kunne gjøre innstillinger man normalt måtte åpne mobilappen for å gjøre. I Tour Pro 3 har etuiet blitt enda smartere.
For det første er pekeskjermen 30 prosent større, og måler nå 1,45 tommer. Her ser du batteristatus og sanginformasjon, og den har flere funksjoner enn før. Nytt i år er dessuten at etuiet fungerer som en trådløs lydsender.
Herje utdyper:
– Du kan koble ladeetuiet til nesten alle typer lydkilder med den medfølgende kabelen, og det vil da fungere som en sender til øreproppene dine. Når du kobler etuiet til en lydkilde, vil det automatisk overta senderfunksjonen. Det betyr at øreproppene kobler seg fra for eksempel telefonen din og direkte til etuiet, slik at du kan strømme musikk fra den tilkoblede lydkilden.
Funksjonen kan også brukes sammen med samtaleplattformer som Teams og Zoom, ved å koble en USB-C-kabel imellom etuiet og PC-en, og bruke øreproppene som et kontorheadset. Samtalekvaliteten vil da bli bedre enn med standard Bluetooth, fordi etuiet og øreproppene er sammenkoblet med høyere båndbredde enn vanlig Bluetooth tillater.
Auracast og multipunktstilkobling
JBL tar det hele derimot enda et steg lenger, med støtte for den nye Auracast-teknologien. Denne muliggjør deling av lydinnhold med andre kompatible enheter i nærheten. Det forventes at teknologien vil øke i utbredelse, slik at du for eksempel kan koble deg inn på en hvilken som helst av mange TV-er på en pub eller i et treningssenter, eller for eksempel PA-anlegget på en flyplass.
Med multipunktstilkobling kan du dessuten være tilkoblet to enheter samtidig, for eksempel mobilen og en Auracast-kringkasting.
Ladeetuiet kan også forvandles til en Auracast-sender, og kringkaste lyden fra en analogt tilkoblet lydkilde til flere mottakere – som da også må ha hodetelefoner som støtter Auracast.
Tilpasning og komfort
For optimal passform følger det med fem størrelser silikonputer og dessuten et sett med puter i minneskum. Brukerne kan også gjennomføre en personlig hørseltest via appen for å skreddersy lydopplevelsen.
JBL Tour Pro 3: Pris og tilgjengelighet
JBL Tour Pro 3 blir tilgjengelig fra slutten av september 2024, med en veiledende utsalgspris på 3499 kroner. Vi har allerede fått inn et par til test, og gleder oss til å bli bedre kjent med øreproppene.
Mer info: no.jbl.com