Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Hodetelefon for proffene

Beyerdynamic DT 1770 PRO skal ta studiolyden til et nytt nivå.

Endelig får den gamle traveren DT 770 PRO sin arvtaker. At den ha vært i salg i over 20 år sier sitt om kvaliteten, og hvis du er i et opptaksstudio og det ikke står AKG på hodetelefonene, er det stor sannsynlighet for at det er Beyerdynamic DT 770 PRO som brukes.

Kraftige magneter
DT 1770 PRO er håndlaget i Tyskland, og huser såkalte Tesla-elementer, som har fått navnet på grunn av sine kraftige magneter. I følge Beyerdynamic har det vist seg vanskelig – mange har trodd umulig – å oppnå en magnetstyrke som overgår 1 Tesla. Men med hodetelefonmodellen T1 klarte de å oppnå en magnetstyrke på 1,2 Tesla, noe som både skal gi bedre kontroll på elementet og et mer åpent lydbilde med flere detaljer, som en kjærkommen bivirkning. DT 1770 PRO har fått Tesla-magneter i versjon 2.0, som det er naturlig å tro er enda litt kraftigere. Dette skal være første gang en profesjonell hodetelefon har fått så kraftige magneter.

I tillegg loves vi balansert og detaljert lyd, ”helt fri for forvrengning”.

Motstand
Med en impedans på 250 ohm er hodetelefonene optimale for studiobruk, da flere par kan parallellkobles uten at totalimpedansen blir altfor lav. Hi-fi-entusiaster vil nok også kunne kose seg med hodetelefonene, husk da en god hodetelefonforsterker.

Komfort
DT 1770 PRO er ment for live-bruk med sine ”ekstremt effektive drivere”, som funker bra i høylytte miljøer. Men også i opptaksstudio. Komfort er også viktig, da profesjonelle gjerne bruker hodetelefoner i timevis i strekk. Og Beyerdynamic lover maksimal komfort, med puter av myk velur, eller du kan alternativt velge kunstskinn.

Annonse

Pris og tilgjengelighet
Beyerdynamic DT 1770 PRO lanseres i september til 599 euro, vi forventer en norsk pris på rundt 6.000 kroner inkludert mva.

I mellomtiden kan du gjøre et varp på forgjengeren DT 770 PRO, til bare 1.595 kroner.

Annonse

njal.no

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.