TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO K11 R2R er en 24-bit differential-DAC

I stedet for digitale kretser går konverteringen i FiiO K11 R2R gjennom et nettverk av resistorer.

Skrevet av / 21.07.24 - 12:00
FiiO K11 R2R er en 24-bit differential-DAC

Kinesiske FiiO har spesialisert seg på kompakt utstyr til hodetelefoner. Mye av det er bærbart, som deres CP13-kassettspiller. Men de lager også hodetelefonforsterkere og DAC-er til stereoanlegg eller PC-oppsett.

Les også Fyldig og dynamisk FiiOs første åpne planar hodetelefon, FT5, er så tett på perfekt at vi nesten ble overrasket.

FiiO K11 R2R tilhører sistnevnte kategori. Og dette er FiiOs første stasjonære hodetelefonforsterker med en firekanals fullt differensiert 24bit R2R DAC.

En hva for noe?

Annonse

K11 R2R er bygget over en såkalt R2R-krets (Resistor-to-Resistor). Det betyr at den digitale konverteren bruker et nettverk av resistorer i stedet for en digitalbrikke for å konvertere de digitale signalene til analog lyd.

R2R-kretser er i prinsippet enklere enn DAC-brikker, men ettersom alle resistorene må være ekstremt nøyaktige, er R2R-konvertering sjeldent å se. Og det er typisk forbeholdt dyre digitalkonvertere.

FiiO K11 R2R har optisk, koaksial og USB-inngang (Foto: FiiO)

K11 R2R er utviklet av FiiO selv, og den har 2 x 48 presisjonsresistorer per kanal, til sammen 192 resistorer med 0,1 % toleranse.

Den nye K11 R2R er den første DAC/forsterkeren fra FiiO med firekanals, fullt differensiert 24bit R2R DAC med full støtte for 32-bit/384kHz og DSD256 lydfiler. K11 R2R kan levere opptil 1300 mW i hodetelefonene. Det er både 6,35 mm og 4,4 mm hodetelefonutganger, i tillegg til koaksiale, optiske, USB Type-C og RCA-tilkoblinger.

Et 1,1″ VA-display viser informasjon om lydfilen som lyttes til.

K11-R2R005-copy K11-R2R007-copy
<
>
FiiO K11 R2R er tilgjengelig i svart og hvit. (Foto: FiiO)

Pris og tilgjengelighet

FiiO K11 R2R er tilgjengelig i enten Obsidian Black eller Midnight Silver fra slutten av juli til en pris på 169 USD. Europeisk pris, og ikke minst norsk pris, er ennå ikke tilgjengelig.

En rød versjon av K11 R2R vil bli lansert senere i år.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Googles nye ørepropper er både smartere og stillere

Billige ørepropper vi gleder oss til

PS5 får 3D-lyd i hodetelefoner

Nyt musikk uten å stenge omgivelsene ute

FiiO lover hakeslepp med dyre ørepropper

Avansert hodetelefon-DAC fra FiiO

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Scroll to Top