TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO FT1: Rimelige hodetelefoner i luksuriøst tre

FiiO FT1 er et par lekre hodetelefoner med øreklokker i amerikansk valnøtt. Men de er mye billigere enn de ser ut.

Skrevet av / 25.08.24 - 12:00
FiiO FT1: Rimelige hodetelefoner i luksuriøst tre

Kinesiske FiiO har for lengst gjort seg bemerket med rimelig hi-fi-utstyr av høy kvalitet. Med de nye FT1-hodetelefonene ser de ut til å overgå seg selv, i hvert fall ut i fra bildene, når det gjelder å sikte høyere enn prislappen.

Foto: FiiO

Klokker i tre

FT1 er selskapets første lukkede hodetelefoner, med øreklokker i massiv amerikansk valnøtt. Hvert par har sitt unike mønster i treverket. Den høye tettheten i treet skal effektivt redusere resonans i kabinettet og minimere stående lydbølger, noe som bidrar til renere lyd.

Inne i klokkene sitter det store 60 mm dynamiske elementer. Størrelsen på elementene skal konvertere mer energi og ikke minst gi et solid fundament i bassregisteret. Membranen består av nøye utvalgte papirtrefibre, laget av 90 år gammel granved fra Nord-Europa. Gran brukes ofte i produksjon av musikkinstrumenter på grunn av dets klanglige egenskaper. For å møte kravene til akustisk styrke er det tilsatt en gitt mengde karbonfibermateriale. Den ferdige membranen har en tykkelse på omtrent 0,1 mm.

Annonse

FiiO har inkludert flere innovative teknologier i FT1. Blant disse er en W-formet opphengspakning og dessuten en U-formet akustisk dempingskanal, som både skal gi bedre passiv demping av støy utenfra, og dessuten en mer retningsbestemt lyd fra elementene. Som betyr at du kan spille musikken høyere før omgivelsene rundt deg hører det.

Ill: FiiO
Les også Fyldig og dynamisk FiiOs første åpne planar hodetelefon, FT5, er så tett på perfekt at vi nesten ble overrasket.

Tilbehør

FiiO FT1 leveres med to utskiftbare kabler – en med 3,5 mm plugg for vanlig tilkobling, og en balansert med 4,4 mm plugg (Pentaconn) for å skille jordsignalet i høyre og venstre kanal fra hverandre. Begge kablene er laget av sølvbelagt oksygenfri kobber med 392 ledere, noe som skal sikre god signaloverføring.

For å sikre god komfort har FT1 et ergonomisk hodebånd med 3-akset design. Dette for å gi fri rotasjon i flere vinkler, og for å gi en komfortabel og tett passform med minimal lydlekkasje. Øreputene er laget av pustende stoff, for å redusere varme under lange lytteøkter.

Les også De råeste hodetelefonene under 5000 kroner? De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.
Foto: FiiO

Fakta

  • Frekvensrespons: 10 Hz – 40 kHz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 98 dB/mW ved 1 kHz
  • Vekt: 340 gram
FiiO FT1_006 kopi
Foto: FiiO

FiiO FT1: Pris og tilgjengelighet

Med en pris på 159 euro forventer vi at norsk pris havner på rundt 2500 kroner, etter norsk mva og den elendige kronekursen er tatt med i regnestykket. Dermed konkurrerer FT1 mot blant annet Beyerdynamic DT 700 PRO X og Sennheiser HD 300 PRO, selv om de på bildene ser mer ut til å være oppe i liga med Denon AH-D5200.

FiiO FT1 blir tilgjengelig i løpet av september.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Googles nye ørepropper er både smartere og stillere

Scroll to Top