TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO FH19 er heftige high-end ørepropper

Flaggskip-øreproppene FiiO FH19 er stappfulle med avansert lydteknologi.

Skrevet av / 31.07.24 - 08:00
FiiO FH19 er heftige high-end ørepropper

I disse trådløse tider er det lett å glemme øreproppene med kabel. Men sannheten er at de fortsatt gir den aller beste lyden. Og i tilfellet FiiO FH19 henvender man seg til de som er ute etter det aller beste.

Med en prislapp på 649 euro sikter FiiO med FH19 seg inn mot virkelig kresne lydentusiaster som ønsker lyd i studioklasse rett i lommen. Scenemusikere vil nok også få godt utbytte av disse.

Fiio FH19 5
Seriøs konstruksjon. Foto: FiiO

Åtte drivere i hver

FH19 utmerker seg med en avansert hybridløsning, som kombinerer to dynamiske basselementer med seks balanserte armaturer – tre mellomtoner og tre diskanter. De har altså åtte drivere totalt – i hver ørepropp!

Annonse

Det mest interessante er kanskje de spesialutviklede 13,7 mm push-pull basselementene, laget i samarbeid med Onkyos driverfabrikk (Tokyo Onkyo Co). Disse lover dypere, raskere og mer sammenhengende bass enn andre løsninger.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!

Til mellom- og diskantfrekvensene har FiiO valgt tilpassede armaturer fra Knowles, kjent for sin hurtighet og detaljrikdom. Alt dette pakkes inn i en halvåpen konstruksjon, og vi blir lovet en naturlig lyd og stor stereobredde.

En halvåpen passform kan aldri dempe like mye som en lukket, men vår erfaring med halvåpen design er at man får en mer naturlig demping, fremfor at man demper nesten alt av høyfrekvent støy, mens de lave frekvensene overdøver og skaper en ubehagelig «undervannsfølelse».

Fiio FH19 10
Tre utskiftbare lydfiltre. Foto: FiiO

Tre utbyttbare filtre

Om du liker å finjustere lyden, kan FiiO glede med at FH19 kommer med tre utbyttbare lydfiltre. Med disse kan du justere bassrespons og diskant etter personlig smak. I tillegg følger det med en imponerende samling av 22 par(!) øreputer i ulike materialer og størrelser.

Les også Fyldig og dynamisk FiiOs første åpne planar hodetelefon, FT5, er så tett på perfekt at vi nesten ble overrasket.

Seriøs kabel

Kabelen er også verdt å nevne – en åttetvunnet sølvkabel med hele 224 ledere totalt. Både 3,5 mm ubalansert og 4,4 mm balansert plugg følger med, for maksimal fleksibilitet.

FH19_002
Foto: FiiO

FiiO FH19: Pris og tilgjengelighet

FiiO FH19 blir tilgjengelig i august, og sikter seg inn mot et marked hvor kvalitet trumfer pris. Prislappen på 649 euro tilsier en norsk pris på rundt 8000 kroner.

Mer info: fiio.com

Fiio FH19 11 Fiio FH19 9 Fiio FH19 8 Fiio FH19 7 Fiio FH19 4 Fiio FH19 3 Fiio FH19 2 Fiio FH19 6 FH19_004 FH19_003 FH19_001
<
>
Foto: FiiO
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Googles nye ørepropper er både smartere og stillere

Scroll to Top