TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO BT11: Gir iPhone HD-lyd over Bluetooth

Endelig kan iPhone-brukere nyte trådløs lyd med høyere oppløsning. FiiO BT11 er nemlig en liten USB-C-dongel som åpner for HD-kodeker som aptX Lossless og LDAC.

Av / 27.09.24 - 08:00
FiiO BT11: Gir iPhone HD-lyd over Bluetooth

Apple har lenge vært kritisert, også av meg selv, for å holde seg til AAC-kodeken med maksimalt 256 kbit/s bitstrøm for Bluetooth-lyd. Mens Android-telefoner har støttet mer avanserte kodeker i årevis, har iPhone-brukere måttet nøye seg med begrenset lydkvalitet trådløst.

FiiO BT11 Copy of Dark Futuristic Wave Lines Desktop Background - 1
Foto: FiiO

Den kinesiske hi-fi-produsenten FiiO tar nå saken i egne hender, med Bluetooth-senderen BT11. Den lille dongelen plugges rett inn i USB-C-kontakten på iPhone 15- serien eller nyere, og gir umiddelbart tilgang til en rekke HD-kodeker:

  • aptX Lossless (16-bit/44,1 kHz – lossless)
  • LDAC (24-bit/96 kHz – lossy)
  • aptX Adaptive
  • aptX HD
  • aptX Low Latency
FiiO BT11 021
Foto: FiiO

For audiofile iPhone-brukere kommer julaften tidlig i år. Endelig får man bedre lyd av å strømme tapsfri lyd fra tjenester som Tidal og Apple Music. Du må bare tåle å ha en dings som stikker ut av bunnen av telefonen.

Les også Retro men supermoderne DAC fra FiiO FiiO KA15 er en bærbar DAC og hodetelefonforsterker, som ser ut som en bærbar kassettspiller, men som samtidig er superavansert.

Qualcomm

FiiO BT11 bruker Qualcomms nyeste QCC5181 Bluetooth-prosessor med Snapdragon Sound, og som støtter den nye Bluetooth 5.4-standarden. Den kan kobles til to enheter samtidig (multipunkt), og har en rekkevidde på opptil 10 meter. Vår erfaring er at  mange produkter med Bluetooth 5 problemfritt dekker avstander på 20 meter i friluft. Vi vil derfor tro at 10 meter er konservativt oppgitt.

FiiO BT11 019
Passer også til PC og Mac. Foto: FiiO

FiiO BT11: Pris og tilgjengelighet

Dongelen kommer i sort eller sølv utførelse, og vil koste 49 euro når den lanseres 8. oktober. Den kan også brukes med andre USB-C-enheter som laptop, PlayStation 5 og Nintendo Switch. Og Android, selv om akkurat det virker ganske overflødig.

Annonse

Mer info: fiio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Audezes villeste elektrostater

Sony utvider LinkBuds-serien: Ørepropper for en travel hverdag

Denne gir bedre Bluetooth-lyd fra din iPhone

Her er Marshalls nye hodetelefon-flaggskip

Retro men supermoderne DAC fra FiiO

Her kan du henge hodetelefonene dine

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Scroll to Top