TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Dyson OnTrac hodetelefoner

Aktiv støydemping og app-styring.

Skrevet av / 18.07.24 - 09:01
Dyson OnTrac hodetelefoner

Den så vi ikke komme gitt. At Dyson er fremme i skoene og lager spektakulære støvsugere, visste vi selvsagt, men dette:

Hodetelefoner. Av den høyst bærbare typen, selvsagt med aktiv støydemping – best i klassen i følge dem selv – og svært god batteritid. Opp til 55 timer. Med støydempingen på.

DIGITAL WP02_DKIRYEASIL_037-RGB-InUse-3QRight-Talent-Female-JacketBlueStriped-A2_MONO copy DIGITAL WP02_DKIRSMOADKIR_031-RGB-location-Talent-Male-LaidDown-A2_MIX DIGITAL WP02_Customised_041-RGB-Inuse-Talent-Female-A2_Mono copy
<
>
Foto: Dyson

Dyson OnTrac bruker åtte mikrofoner som sampler støy 384 000 ganger per sekund, og regulerer støydempingen kontinuerlig. Støydempingen og andre ting, kan man se og stille inn i en app, MyDyson, som mange kjenner allerede fra andre av Dysons app-styrte produkter.

Annonse

Nå kan man altså styre hodetelefoner fra Dyson i samme app.

Foto: Dyson

I pressemeldingen fra Dyson, sier Jake Dyson, sjefsingeniør følgende:

-Dysons lydteknologiske misjon er å bevare integriteten til kunstnerens lydbølge, fri for interferens. Vi ønsket også å skape et sett med hodetelefoner som folk ville verne om, være begeistret for, og være stolte av. Med over 30 års erfaring innen aeroakustikk, har vi mestret lydfysikk. Ved å redusere støy gjennom interne anekoiske kamre og ekspertingeniører, har vi anvendt og utvidet vår lydkunnskap for å utvikle Dyson OnTrac hodetelefoner. Våre første over-ear lyd-only hodetelefoner leverer beste støydemping i klassen, eksepsjonell lydkvalitet, og heldags komfort gjennom unike materialer, design og tilpasning.

Ikke småtterier altså, så det skal bli interessant å finne ut om Dyson har sine ord i behold når vi får hodetelefonene inn til test.

Foto: Dyson

OnTrac kan fargelegges etter egen smak, med øreputer og deksler i flere farger. De kommer i par, og koster 590 kroner for hvert av parene.

I appen kan man stille inn lyden med equalizerinnstillingene bass boost, nøytral og forbedret. Om man selv kan stille eq, sies det ingen ting om. Men vi vet at musikken stopper når man tar av hodetelefonene, og at man kan styre musikken med en liten styrepinne.

Et 40 mm element med 16 Ohm drevet av en neodymium-magnet, skal rekke over et frekvensområde fra 6 Hz til 21 kHz, så det burde være brukbart med bass her.

Dyson OnTrac er i butikkene i løpet av august/september, prisen er oppgitt til 5790 kroner, som betyr at Dyson legger seg et stykke over tilsvarende hodetelefoner med støydemping fra Sony og Bose.

DIGITAL WP02_DKBLDKBLABCO_005-qq-RGB-SideRight-A1_W copy DIGITAL WP02_DKIRYEASIL_007-qq-RGB-3QLeft-A0_W copy
<
>
Foto: Dyson
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Dyson OnTrac hodetelefoner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Googles nye ørepropper er både smartere og stillere

Billige ørepropper vi gleder oss til

PS5 får 3D-lyd i hodetelefoner

Nyt musikk uten å stenge omgivelsene ute

FiiO lover hakeslepp med dyre ørepropper

Avansert hodetelefon-DAC fra FiiO

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Scroll to Top