TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beyerdynamic Aventho 300

Lover knallbra lyd, skikkelig støydemping og 3D-lyd.

Skrevet av / 09.09.24 - 14:30
Beyerdynamic Aventho 300

Vi spisser alltid ørene når Beyerdynamic lanserer nye hodetelefoner. Det betyr som regel lydkvalitet av høy klasse, og vi har lenge vært begeistret for deres kablede hodetelefoner for hi-fi.

Men de lager selvsagt trådløse hodetelefoner også, og nå er det duket for en ny generasjon hodetelefoner og ørepropper, som sikter seg inn i premium-segmentet hvor blant andre Sony og Bose stiller med tøff konkurranse.

Les også Beyerdynamic Amiron Wireless Når Beyerdynamic lager trådløse hodetelefoner, så tuller de ikke. Amiron Wireless er den dyreste – og beste – vi har testet.

Flaggskipet er Aventho 300, en trådløs hodetelefon i sober design som støtter Dolby Atmos med Dolby Head Tracking, som betyr at lyden flytter seg når du snur på hodet eller flytter deg vekk fra lydkilden. Det er selvsagt adaptiv tøydemping her, og man kan stille inn lyden med eq, eller velge mellom ulike lydprofiler.

Annonse

Det som gjør oss begeistret, er at de også har Beyerdynamic Stellar.45 element på innsiden, som er det samme som sitter i øreklokkene til DT 770 PRO X Limited Edition, DT 700 PRO X og DT 900 PRO X, for hi-fi- og studiobruk. Det lover veldig godt for lydopplevelsen.

Les også Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.

De har også Multipoint Bluetooth 5.4, sånn at de kan være påkoblet forskjellige enheter, og de har medhør slik at man kan ha på hodetelefonene og høre hva som blir sagt på utsiden.

Hodetelefonene som har opp til 50 timers batteridrift med støydemping på, virker veldig skikkelig bygget, med en bøyle i aluminium som er børstet både på den sorte og hvite utgaven.

Foto: Lasse Svendsen

De støtter AAC, aptX Lossless, aptX Adaptive og LE Audio over Bluetooth 5.4.

Det er en app her som nevnt, og hodetelefonene blir tilgjengelige i oktober til 399 Euro, som legger dem midt i samme felt som utfordrerne fra Sony og Bose.

Foto: Lasse Svendsen

Interessant nok tilbyr de nye øreproppene LDAC-kodek, i tillegg til AAC og SBC, og Amiron 300 som er priset til 249 Euro, har også aktiv støydemping, seks mikrofoner for støydemping og god samtalekvalitet, og de er en slags hybridvariant. Eller en mellomting mellom treningspropper og hi-fi-propper. 10 mm store elementer skal sørger for lyden.

De spiller i ti timer på en lading, sju med støydempingen på, og blir i likhet med Aventho 300, tilgjengelig i oktober, i sort eller hvitt.

Foto: Beyerdynamic

Det kommer også en billigere variant kalt Amiron 100, som koster 179 Euro og har aktiv støydemping. Den enklere utgaven spiller i åtte timer – seks med støydemping, og det finnes strøm til ytterligere 19 timer med musikk i etuiet.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top