TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Banebrytende ørepropper fra Audeze

iSine 10 og 20 er noe helt nytt, med magnetostatiske membraner.

Av / 18.01.17 - 11:02
Banebrytende ørepropper fra Audeze

Amerikanske Audeze er verdenskjent for sine hodetelefoner med magnetostater (også kjent som Planar Magnetic). I motsetning til tradisjonelle dynamiske elementer, brukes her en stor og meget lett membran vevet av tynne ledninger. Denne er opphengt mellom to sett magneter med motsatte poler, som genererer et permanent magnetfelt. Det elektriske musikksignalet har sitt eget lille variable magnetfelt, og når dette blander seg med membranens permanente magnetfelt, settes membranen i bevegelse, og lyd er skapt.

Magnetostater er raskere og lettere enn typiske dynamiske høyttalerelementer. Hodetelefoner med dette prinsippet kjennetegnes derfor ofte med et svært åpent lydbilde, fullt av detaljer og luft.

Mens Audeze tidligere har imponert oss med sin store, åpne hodetelefon LCD-X, er de ikke alene om dette prinsippet i større klokker. Oppo bruker det i sine, og haken vår datt i gulvet da vi fikk høre HiFiMAN HE-400i.

Audeze er først til å bruke magnetostatpanel i ørepropper. Illustrasjon: Audeze
Audeze er først til å bruke magnetostatpanel i ørepropper. Illustrasjon: Audeze

 

Men Audeze tar steget lenger, ved å implementere magnetostatprinsippet i ørepropper. Nemlig i modellene iSine 10 og 20. Og her var det nødvendig å tenke på utsiden av boksen. Bokstavelig talt.

Annonse

Panelet sitter nemlig godt utenfor selve proppen, og dekker en ganske stor del av øret. Herfra ledes lyden gjennom en kanal, som i munningen er festet i proppen som plasseres i øregangen.

Undertegnede fikk høre Audeze iSine 20 på CES. At det ga mersmak er en underdrivelse! Foto: Geir Gråbein Nordby
Undertegnede fikk høre Audeze iSine 20 på CES. At det ga mersmak er en underdrivelse! Foto: Geir Gråbein Nordby

 

På CES
Audeze var tilstede på ShowStoppers-messen under CES, hvor vi fikk se og prøve iSine 20 i levende live. Og mens de ser litt store og klumpete ut, så veier de nesten ingenting. Bare 20 gram til sammen, uten kabel. De festes effektivt til øret med en bøyle, så man trenger ikke være redd for at de faller ut. De er dessuten like behagelige å ha på seg som hvilke som helst andre ørepropper. Men best av alt var lyden. Du snakker om detaljering, luft og hurtighet! En saksofon låt som om den var operert inn i hodet mitt, med sin fulle sprøe klangkarakter intakt. Det raspet fra flisa, og den dumpe lyden fra klaffene hørtes skremmende ekte ut. Dette ga mersmak!

Lightning-kabel er spesielt interessant for eiere av iPhone 7. Men alle andre modeller kan også nyte godt av den eksterne høykvalitets DAC-en. Illustrasjon: Audeze
Lightning-kabel er spesielt interessant for eiere av iPhone 7. Men alle andre modeller kan også nyte godt av den eksterne høykvalitets DAC-en. Illustrasjon: Audeze

 

Lightning-kabel
I tillegg til å tilby en vanlig jack-kabel følger det med Lightning-kabel for iPhone til både iSine 10 og iSine 20. På kabelen sitter en høykvalitets 24-bit DAC og DSP, for å trylle magien ut av øreproppene på en måte du ikke får gjort om du skulle tappe signalet analogt ut av din iPhone, iPad eller iPod. Laster du ned Audezes iOS-app får du i tillegg en 10-bånds grafisk EQ så du kan fininnstille lyden til egne preferanser. To innsillinger kan dessuten lagres i selve DAC-en, slik at den låter likt selv om du skifter over fra din iPhone til for eksempel iPad.

På utsiden er det bare fargen som er forskjellig, iSine 10 er svart mens iSine 20 er gyllen brun. Men lydkvaliteten i 20 er bedre, selv om vi loves at iSine 10 ”fortsatt yter langt bedre enn de fleste andre in-ears på markedet.”

Priser og tilgjengelighet
Prisene på in-ear-hodetelefonene vitner om at vi definitivt er i high-end-land. iSine 10 og 20 koster henholdsvis 4.490 og 6.490 kroner, inkludert Lightning-kabel. Begge modellene er tilgjengelige nå.

stylusaudio.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Technics lover enda bedre lyd med ny toppmodell

Hodetelefoner med egen lydsender

Slik vil Belkin gjøre bransjen grønnere

Styr unna billigdritt til jul!

LG og will.i.am slår hodene sammen

HiFiMan overrasker med hybrid-hodetelefon

Finn den beste Black Friday-prisen på hodetelefoner

Ny generasjon B&O-propper

Sjekk de lekre hodetelefonene!

Kraftpakke rett i lomma

Beyerdynamic: Proffe hodetelefoner med ny teknologi

Nytt flaggskip fra Grado: Signature HP100 SE

Lyd & Bilde