TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Altec Lansing ANC Wireless 2in1 hodetelefoner

Med støydemping og volumbegrensning.

Skrevet av / 12.09.24 - 12:00
Altec Lansing ANC Wireless 2in1 hodetelefoner

Altec Lansing er definitvt blant legendene i en industri som har eksistert siden Thomas Alva Edison spilte inn Mary Had A Little Lamb på en voksrull.

Sammen med blant annet JBL, har Altec Lansing vært en del av den amerikanske hi-fi-industrien, lenge før begrepet ble født.

Det startet i 1927 og de aller fleste som har vært på kino, har mest sannsynlig hørt lyden komme fra Altec Lansing-høyttalere skjult bak lerretet. De svære hornhøyttalerne de kanskje er mest kjent for, eksisterer nå bare på bruktmarkedet, men merkevaren finnes fremdeles på produkter som er langt mer tilgjengelige for allmennheten.

Annonse

Altec Lansing lager Bluetooth-høyttalere i alle størrelser, og de lager også hodetelefoner, og det i et segment som vokser med eksplosiv kraft, hodetelefoner for barn.

Foto: Lasse Svendsen

De fleste av dem koster ikke særlig mye og er relativt enkle konstruksjoner, med ledning som man plugger i nettbrettet eller mobilen. Felles for dem er at de har begrenset lydvolum, slik at barna ikke kan skru opp volumet til et nivå som på sikt kan skade hørselen.

Som nevnt er de fleste hodetelefoner for barn av den enkle sorten, som det ikke koster mye å erstatte hvis de går i stykker, som de fort kan gjøre når viltre barn leker. På IFA-messen i Berlin fattet vi interesse for en relativt rimelig hodetelefon, også den med volumbegrensning, men helt trådløs og med aktiv støydemping.

Foto: Lasse Svendsen

Den kalles ANC Wireless 2in1 On-Ear, og finnes i sort, blått og rosa. Den er trådløs og har aktiv støydemping. Hodetelefonen er ikke ment for de minste barna, Altec Lansing sier at de passer best for barn som er 7-8 år eller eldre. De spiller i opptil 15 timer på én lading og tåler å være ute i regnet.

De har en volumbegrensning på 85 dB, for at de ikke skal skade barnas hørsel. Tom Bækkevold i Tura Scandinavia, sier at hodetelefoner for barn vokser kraftig også i Norden, og at etterspørselen på trådløse hodetelefoner for barn også vokser. Da vil vi tro at disse til 499 kroner kan være akkurat det mange foreldre ser etter.

Foto: Lasse Svendsen

Jeg nevnte høyttalere, og selv om vi Altec Lansing ikke lengre lager svære hornhøyttalere, så lager de hvert fall høyttalere som er langt mer tilgjengelig for folk flest.

Som HydraBoom RGB Waterproof. En vanntett Bluetooth høyttaler som faktisk flyter. Perfekt for båtfolk og ved bassenget. Den spiller i 16 timer og har RGB belysning og koster 1799 kr. Den er bare en av flere vanntette høyttalere fra Altec Lansing, hvor prisene starter så lavt som 349 kr.

Foto: Lasse Svendsen

ANC Wireless 2in1 On-Ear og HydraBoom, er allerede tilgjengelig hos utvalgte forhandlere, ifølge Tom Bækkevold hos Tura Scandinavia.

Les også 10 trådløse hodetelefoner Kom deg ut i varmen – men ikke legg igjen musikken! Her er de beste trådløse hodetelefonene, med og uten støyreduksjon.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top