TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

8550A er Genelecs første hodetelefoner

Finske Genelec er berømt for sine studiomonitorer. Kan vi forvente like mye perfeksjon i deres første hodetelefoner – de aktive 8550A?

Skrevet av / 15.09.24 - 09:00
8550A er Genelecs første hodetelefoner

Genelec tar steget inn i hodetelefonmarkedet med 8550A. De nye hodetelefonene er en del av selskapets nye system de selv kaller UNIO Personal Reference Monitoring Solution, som nylig ble avduket på IBC-messen i Amsterdam.

Genelec UNIO: en komplett monitorløsning

UNIO-systemet kombinerer Genelecs Smart Active Monitors (SAM), GLM-kalibreringsprogramvare, og deres nye hodetelefonteknologi kalt Aural ID. Alt under én paraply.

Kontrollenhet styrer det hele

Genelec 8550A selges ikke alene, men er bundlet med 9320A SAM Reference Controller. Hver spesifikke hodetelefon blir frekvensresponsmålt hos Genelec, slik at når serienummeret legges inn i GLM-programmet, hentes denne frekvensresponsen ned fra en database, og et EQ-filter lages i programmet for å gi hodetelefonen nøyaktig den frekvensresponsen den skal ha.

Annonse

– For de som søker den ultimate kombinasjonen av studiomonitorering og personlig hodetelefonlytting, representerer UNIO Personal Reference Monitoring Solution og Aural ID V2.0 det mest nøyaktige og portable monitorsystemet som noensinne er produsert, sier Siamäk Naghian, administrerende direktør i Genelec.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_2
Du trenger kontrollenheten 9320A for å styre hodetelefonene 8550A best mulig. Foto: Genelec

Lukkede hodetelefoner med aktiv drift

8550A er lukkede over-ear hodetelefoner med 40 mm elementer og magneter i neodym som har høyere magnetisk flukstetthet enn standard ferritt (les: de er kraftigere). Hodetelefonene er oppgitt med en frekvensrespons på 15 Hz til 20 kHz og tåler et lydnivå helt opp til 119 dB i korte intervaller.

Les også Lyden er best i studio Denne aktive høyttaleren spiller musikken som studioprodusenten mikset den.

Omslyttende lyd

Sammen med kontrollenheten og Aural ID-teknologien skal hodetelefonene kunne simulere totalomsluttende lyd (immersive audio), altså et lydbilde som omringer lytteren totalt. Et prinsipp vi kjenner fra lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

Funker også med høyttalere

Den gode nyheten er at kontrollenheten ikke bare funker med hodetelefoner, men også med Genelecs aktive SAM-høyttalere og -subwoofere. Den fungerer helt på egenhånd om du ønsker, men er ment å brukes sammen med en PC eller Mac med Genelecs GLM-romkorreksjon installert.

Som en fin bonus fungerer 9320A også som en høykvalitets USB-interface (lydkort), og den er dermed en direkte konkurrent til det fantastiske lydkortet Neumann MT 48.

Les også Presisjonsverktøy du kan bruke hjemme Genelec er først og fremst kjent for sine høyttalere til lydstudioer, men 6040R kan også brukes hjemme.

Sømløst brukergrensesnitt

UNIO-systemet er ment å gi brukeren en sømløs overgang mellom studiomonitorering og hodetelefonlytting, med samme klangkarakter uansett hvor og hvordan man jobber.

Genelec 8550A UNIO_PR_Image_1
Foto: Genelec

Genelec 8550A og 9320A: Tilgjengelighet og pris

Hodetelefonene 8550A er Genelecs første siden de startet med studiomonitorer for 45 år siden. Om hodetelefonene holder vann, er noe vi vil finne ut av så snart som mulig.

Genelec 8550A hodetelefoner selges som nevnt ikke separat. I system sammen med kontrollenheten 9320A kommer prisen på 29995 kroner inkludert mva. Systemet kommer i handelen i slutten av november.

Kunder som allerede har kontrollenheten, kan kjøpe hodetelefonene løst via sin MyGenelec-konto.

Mer info: genelec.com

Les også Genelec: 15 tommer - og 6000 watt! Det er ingen underdrivelse at finske Genelec lager forbasket gode høyttalere til proffbruk. Og flaggskipet 8381A blir groteskt fett!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Genelecs første hodetelefoner

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Scroll to Top