TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung lanserer nye 4K-laserprojektorer med ultrakort kasteavstand: The Premiere 9 og 7

Og vi vet prisen. Frister det med 130 tommer rett på veggen?

Skrevet av / 27.08.24 - 00:01
Samsung lanserer nye 4K-laserprojektorer med ultrakort kasteavstand: The Premiere 9 og 7

Samsung lanserte i dag 2024-utgavene av projektorene The Premiere 9 og The Premiere 7, som tar over stafettpinnen etter de populære originalene med samme navn.

Samsungs populære laserprojektorer har holdt det gående siden 2021, men nå mener den sørkoreanske produsenten åpenbart at det er på tide med en utskifting. Dermed går sceneteppet hurtig opp for arvtagerne The Premiere 9(LP9UD) og The Premiere 7(LP7UD), som kan ventes i butikk allerede i september.

– The Premiere-serien forbedrer hjemmekinoopplevelsen ved å kombinere vår avanserte laserteknologi med innovative og brukervennlige funksjoner som tilbyr fantastisk bildekvalitet og oppslukende lyd, sa Cheolgi Kim, Executive Vice President of Visual Display Business i Samsung Electronics.

Annonse
The Premiere-projektorene har en varmhvit farge med avrundede kanter. Høyttalerne er dekket med stofftrekk fra danske Kvadrat. (Foto: Samsung)
Les også Samsung The Premiere short-throw projektorer Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.

Lover overlegen bilde- og lydkvalitet i stort format

Samsungs nyeste tilskudd til The Premiere-serien, LP9UD og LP7UD, bruker innovativ laserteknologi for å bringe kinoopplevelsen hjem i stua. Toppmodellen bruker trippel-laserteknologi for best mulig forbedret fargepresisjon og lysstyrke. Begge modellene har ultrakort kasteavstand (UST – Ultra Short Throw) slik at de kan stilles tett inntil veggen, og leverer 4K-oppløsning med en skjermstørrelse på opptil 130 tommer.

Samsungs laserprojektorer kan skryte av et bredt fargespekter på henholdsvis 154 %(Premiere 9) og 100 %(Premiere 7) av DCI-P3-standarden, mens begge modellene støtter HDR-formatet HDR10+(ingen Dolby Vision). Med en maksimal lysstyrke på opptil 3450 og 2500 ISO lumen skal projektorene være i stand til å levere skarpe og dynamiske bilder, også i lyse omgivelser – selv om noe solskjerming sikkert vil være en fordel.

For å forbedre bildekvaliteten er The Premiere-projektorene utstyrt med finesser som AI Upscaling (oppskalering) som vi kjenner godt fra TV-modellene, og Vision Booster som justerer lysstyrken og kontrasten automatisk etter lysforholdene for å opprettholde optimal bildekvalitet.

Samsung-projektorene ser også ut til å ganske potent lyd innebygd: De innebygde høyttalerne støtter lydformatet Dolby Atmos og lover «kraftig og oppslukende lyd», uten behov for ekstra lydutstyr. Akkurat den påstanden gleder vi oss til å teste ut! The Premiere 9 har et 40 W 2.2.2-kanals høyttalersystem med oppadvendte høyttalere, mens The Premiere 7 har et litt enklere 30 W 2.2-kanals oppsett. Skulle du likevel ønske å utvide lyden, finnes det plenty muligheter via HDMI eARC og Q Symphony.

Samsung-projektorene kan lage opptil 130 tommers bilde med kort kasteavstand (Foto: Samsung)

Samsung Tizen med streaming og spill

De nye The Premiere-projektorene kommer naturligvis også med Tizen OS, som er Samsungs smarte brukergrensesnitt hentet direkte fra TV-modellene. Det betyr at vi kan forvente oss et bredt spekter av strømmetjenester, inkludert Samsung TV Plus, Disney+, Netflix, YouTube, Amazon Prime Video og mer. Dermed er favorittfilmer og TV-serier bare et knappetrykk unna. På tilkoblingssiden kan de skilte med 3 HDMI-innganger, og maks skjermfrekvens er 4K/60Hz.

De nye Premiere-projektorene støtter også skybaserte spilltjenester, hvor du har mulighet for å spille direkte på skjermen uten å koble til en ekstern spillkonsoll – du behøver bare riktig abonnement og en spillkontroll.

Samsung frister også med noe de kaller Custom Ambient, Tap View og Mirroring hvor man blant annet kan bruke projektoren til å vise personlige hjemmedekorasjoner, bilder og videoer via SmartThings-appen på mobiltelefonen. Projektoren kan også brukes som smarthøyttaler med håndfri stemmekontroll og støtter en rekke musikktjenester.

Pris og tilgjengelighet

Like sikkert som at høstmørket setter inn, så kan du banne på at det kommer spennende hjemmekino-nyheter på løpende bånd! Akkurat disse nyhetene hadde vi ikke regnet med kunne å fortelle om før til IFA-messen neste uke, men da får vi nok i det minste ta en nærmere titt på de nye projektorene mens vi er i Berlin.

Samsung forteller at The Premiere 7 og 9 vil være tilgjengelige i Norden allerede fra 5. september 2024 , først på Samsungs hjemmesider, og sikkert også hos autoriserte forhandlere etter hvert. Projektorene får en veiledende pris på 39 999 kroner for The Premiere 7 og 59 999 kroner for The Premiere 9.

Les også Kortkast-projektor i luksusklassen Leica Cine 1 gir deg et sylskarpt og kontrastrikt kino-bilde – men det koster!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sonys nye projektorer ser fantastisk ut

Ny lydplanke-versting fra Klipsch

Hva er pikselskifting i en projektor?

Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon

Samsungs nye laserprojektorer slippes 5. september

Epson frister med gigantbilde

Spinnvill lydplanke fra Nakamichi

Budsjettvennlige høyttalere

Alt du trenger til hjemmekinoen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby Vision kommer til en kinosal nær deg

4K-projektor: Ta hjemmeunderholdningen til den store skjermen

Scroll to Top