TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Klipsch lanserer Flexus Core 300: Verdens første lydplanke med Dirac Live romkorreksjon

Lover å sette "en ny standard innen lydplanker" med avansert romkorreksjon.

Skrevet av / 04.09.24 - 11:00
Klipsch lanserer Flexus Core 300: Verdens første lydplanke med Dirac Live romkorreksjon

Akkurat idet vi trodde vi hadde sett og hørt det meste innenfor lydplanker denne sesongen, kommer Klipsch med en ny lydplanke som potensielt kan skape omveltninger i den utskjelte men unektelig populære kategorien av høyttalere. Med den nye flaggskipmodellen Flexus Core 300 ønsker den amerikanske høyttalerprodusenten tydeligvis å heve standarden, og for å gjøre det har de blant innhentet hjelp fra svenske Dirac.

Klipsch Flexus Core 300

Flexus Core 300 bruker en 5.1.2 kanalers konfigurasjon med dedikerte høyttalerelementer for både topp, surround, og front/senterkanalene, i tillegg til hele fire basselementer. Den viktige senterkanalen er utstyrt med Klipsch sitt patenterte horndesign, noe som lover bra for kraftig, klar og ren stemmegjengivelse.

På elektronikksiden har Klipsch som vanlig teamet opp med Onkyo. Lydplanken støtter både Dolby Atmos og DTS:X lydformatene, og kommer med HDMI 2.1 inngang som støtter 4K/120Hz. En gledelig nyhet er at Flexus Core 300 også har innebygd Wi-Fi, som åpner for å strømme musikk via tjenester som Google Chromecast og Airplay. Dette var en finesse vi savnet da vi testet lillebroren Flexus Core 200.

Annonse
Les også Søt musikk fra Klipsch og Onkyo Den nye Flexus-serien med lydplanker viser lovende takter: Flexus Core 200 egner seg godt til både film og musikk.

Kan leveres med ekstra surroundhøyttalere og subwoofer(e)

Med såpass mange høyttalerelementer innenbords, bør Flexus Core 300 kunne gjøre en temmelig brukbar jobb med å gjengi TV- og filmlyd for egen maskin. Men dersom du vil gå «all in», har Klipsch også utviklet en ny og kraftigere subwoofer (Flexus Sub 200) pluss mye bakhøyttalere (Flexus Surround 200) som matcher den nye toppmodellen.

Subwooferen er utstyrt med et 12-tommers basselement, og er du ekstra bassglad går det an å koble til to stykker! Bakhøyttalerne har innebygde surround- og høydekanaler, som etter våre beregninger bringer det totale antallet kanaler til 7.1.4.

Første lydplanke med Dirac Live romkorreksjon

Kraft er ingenting uten kontroll, sies det, og med så mange kanaler og høyttalere er det lett for at ting kan gå galt, låte rotete og lite optimalt i en vanlig stue. Klipsch har derfor innledet et samarbeid opp med svenske Dirac Research AB, som står bak det anerkjente romkorreksjons-systemet Dirac Live.

Klipsch er altså først ute med Dirac Live for lydplanker: Flexus Core 300 bruker den lisensierte programvaren for å tilpasse lyden til akustikken i rommet. Det skal resultere i et klarere og mer balansert lydbilde med strammere bassrespons.

Dirac er et system vi kjenner godt fra fullblods hi-fi, surroundforsterkere og prosessorer, så det skal bli spennende å få høre hvor godt det fungerer i lydplankenes verden. Ting kan nemlig tyde på at vi får se enda flere produkter med Dirac i fremtiden.

Pris og tilgjengelighet

Flexus Core 300, Flexus Surround 200 og Flexus Sub 200 kommer til Norden i desember. Prisene i USA er henholdsvis $999, $399 og $499 – vi jobber med å bekrefte de nordiske prisene.

Les også Spinnvill lydplanke fra Nakamichi Med opptil 5000 watt og fire 12 tommers subwoofere kan denne lydplanken vekke selveste Dragen.
Les også Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon Nykommeren AVC-10H er definitivt ingen pusling.
Les også Feier lydplankene av banen – men det koster! Sonys trådløse surroundhøyttalere låter glimrende til både film og musikk, men er samtidig en ganske kostbar fornøyelse.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sonys nye projektorer ser fantastisk ut

Ny lydplanke-versting fra Klipsch

Hva er pikselskifting i en projektor?

Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon

Samsungs nye laserprojektorer slippes 5. september

Epson frister med gigantbilde

Spinnvill lydplanke fra Nakamichi

Budsjettvennlige høyttalere

Alt du trenger til hjemmekinoen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby Vision kommer til en kinosal nær deg

4K-projektor: Ta hjemmeunderholdningen til den store skjermen

Scroll to Top