TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 og Horizon S Max

Projektor-produsenten XGIMI har flere interessante modeller for deg som drømmer om kino hjemme.

Skrevet av / 12.09.24 - 13:37
IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 og Horizon S Max

Under IFA-messen i Berlin var det mange severdige storskjermer, og foruten de typiske TV-produsentene var det kanskje særskilt én projektor-leverandør som vakte vår oppsikt. Kinesiske XGIMI hadde nemlig en utstilling full av ulike hjemmekino-projektorer, som imponerte de skuelystne med kontrastrik og fargesprakende bildekvalitet. Blant nyhetene på messen fikk vi se nærmere på den kompakte mini-projektoren MoGo 3 Pro, UST-projektoren XGIMI Aura 2, og den kraftige hjemmekinoprojektoren Horizon S Max.

XGIMI: Kompakte projektorer med høy ytelse

Den bærbare projektoren MoGo 3 Pro er ikke stort større enn en termokopp, men kan lage et Full HD bilde på rundt 80-100 tommer eller mer, med en lysstyrke på 450 ISO lumen. Den kan leveres med ulike typer tilbehør som bæreveske og batteripakke som gjør dette til en bærbar løsning. Dette blir nok en attraktiv konkurrent til for eksempel Samsung The Freestyle.

XGIMI MoGo 3 Pro IFA 2024 XGIMI IFA 2024 (2)
<
>
XGIMI MoGo 3 Pro. (Foto: Audun Hage)

I klassen for UST (Ultra Short Throw) projektorer kan XGIMI tilby nykommeren Aura 2, som kan skape et bilde på 100 tommer når den stilles bare 17,8 centimeter fra veggen. Projektoren har en meget øyevennlig og eksklusiv utførelse, med blant annet et motorisert linsedeksel. Den har 4K-oppløsning, opptil 2300 ISO lumen lysstyrke, støtte for Dolby Vision og et innebygd Harman/Kardon lydsystem med støtte for Dolby Atmos, kombinert med Android brukergrensesnitt.

XGIMI IFA 2024 (5) XGIMI IFA 2024 (3)
<
>
XGIMI Aura 2 UST. (Foto: Audun Hage)

XGIMI hadde også satt opp et dedikert hjemmekinorom hvor Horizon S Max sto utstilt. Denne projektoren er i utgangspunktet en ganske kompakt, kubelignende – cirka 27 x 17 x 23 centimeter (H x B x D) og under fem kilo – men man skal ikke la seg narre av utseendet. XGIMI legger vekt på at deres avanserte optikk og laser-lyskilde  sammen bidrar til høy ytelse. Projektoren pumper ut et stort og skarpt bilde med imponerende lysstyrke (opptil 3100 ISO lumen) for bildestørrelser opptil 200 tommer.

XGIMI IFA 2024 (4) XGIMI IFA 2024 (9) XGIMI IFA 2024 (8)
<
>
XGIMI Horizon S Max. (Foto: Audun Hage)

XGIMI viste også en nedskalert modell kalt Horizon S Pro, som har en noe lavere lysstyrke på 1500 lumen. De plasserer seg over og under den allerede lanserte Horizon Ultra-modellen som vi har skrevet om tidligere. Projektorene har automatisk fokus- og keystone-korreksjon og vil være velegnet for dem som drømmer om egen hjemmekino. En medfølgende sokkel gjør at projektoren enkelt kan vris og vinkles i ønsket retning. XGIMI leverer både festeanordninger og en egen gulvstand som skal gjøre installasjonen enklere.

Pris og tilgjengelighet

Prisene for Norden er ennå ikke klare, men dagens XGIMI Aura koster rett under 35.000 kroner, mens Horizon Ultra koster rett under 30.000 kroner. Vi antar nykommerne vil legge seg på noenlunde samme prisnivå, mens den rimeligere Horizon Pro antas å ville koste rundt 15.000 kroner (1299 dollar i USA). Modellene forventes å bli tilgjengelig i løpet av høsten/vinteren 2024.

Vi håper å kunne bringe tester av XGIMI-projektorer som Aura 2 i nær framtid, så følg med videre!

Les også Smart og lyssterk 4K-projektor 4K-projektorer med skikkelig lysstyrke koster normalt en formue, men det vil XGMI gjøre noe med.

Les også Store visjoner fra Hisense Svær TV eller smart liten projektor? Det finnes flere veier til mega-bilde på veggen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sonys nye projektorer ser fantastisk ut

Ny lydplanke-versting fra Klipsch

Hva er pikselskifting i en projektor?

Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon

Samsungs nye laserprojektorer slippes 5. september

Epson frister med gigantbilde

Spinnvill lydplanke fra Nakamichi

Budsjettvennlige høyttalere

Alt du trenger til hjemmekinoen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby Vision kommer til en kinosal nær deg

4K-projektor: Ta hjemmeunderholdningen til den store skjermen

Scroll to Top