TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Google TV Streamer 4K: Strømming og smarthjem til et nytt nivå?

Google lover TV Streamer 4K med innebygd AI skal revolusjonere både underholdningen og smarthjem-opplevelsen.

Skrevet av / 06.08.24 - 15:00
Google TV Streamer 4K: Strømming og smarthjem til et nytt nivå?

TV Streamer 4K er ikke bare en oppfriskning av designet i forhold til de mange tidligere Chromecast-donglene. Google har gitt den en real oppgradering, med dobbelt så mye minne og hele 32 GB lagringsplass sammenlignet med forgjengerens nærmest ynkelige 8 GB. Dette lover godt for raskere app-lasting, jevnere navigasjon og nedlasting av offline-innhold, men er likevel et stykke bak Apple TV 4K med sine 128 GB.

Introduksjonen av den nye strømmeboksen innebærer også at Google vil fase ut alle sine Chromecast-enheter. Som får oss til å tro at det snart også vil komme en innstegsvariant med lavere enn 4K-oppløsning.

Google TV Streamer 4K
Foto: Google
Les også Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.

Moderne lyd- og bildeformater

Strømmeenheten støtter 4K HDR med Dolby Vision og Dolby Atmos, for å gi kinoopplevelse i stua for filmentusiastene. Med støtte for Wi-Fi 6 og en Ethernet-port med gigabithastighet, bør bufring være et tilbakelagt kapittel. Man skulle ikke tro det, men gigabit er faktisk ikke ennå vanlig på TV-er, som er begrenset til 100 Mbit/s. Med andre ord får du raskere internettilkobling med trådløs WiFi på en TV. Heldigvis er den nye Google TV Streamer 4K like oppdatert som Apple-streameren på det området.

Annonse
Google TV Streamer augmented info
Lekker presentasjon av utvidet informasjon om innholdet. Ill: Google

 Gemini AI: Strømming blir smartere

Det som gjør den nye Google-boksen ekstra spennende, er integreringen av Googles Gemini AI-teknologi. Dette åpner for en rekke smarte funksjoner, som bedre anbefalinger av innhold og muligheten til å generere kunstneriske skjermsparere ved hjelp av stemmestyring.

Men kanskje enda viktigere er at Gemini-integrasjonen også strekker seg til Google Assistant, som nå lover en mer naturlig samtaleflyt og bedre forståelse av kontekst. Dette betyr at du kan stille oppfølgingsspørsmål eller be om utdypende informasjon på en mer intuitiv måte. Dette er noe vi er veldig spent på å teste ut! Det er ingen hemmelighet at Google-assistenten har sine mangler i nåværende form. 

Smart Home Control Panel Google TV Streamer
Integrert smarthjemstyring i grensesnittet. Ill: Google

Smarthjem-hub med Matter-støtte

TV Streamer 4K er ikke bare en underholdningsenhet. Her har Google nemlig inkludert Matter-støtte og en Thread border router, noe som forvandler den en smarthjem-hub. Dette åpner for raskere responstider, bedre pålitelighet og dessuten bredere støtte av tredjepartsprodukter i et smarthjem.

Et nytt Google Home-kontrollpanel på TV-skjermen lar deg overvåke sikkerhetskameraer, justere belysning og temperatur, og til og med lukke persienner – alt uten å reise deg fra sofaen. 

Foto: Google

Ny fjernkontroll

Fjernkontrollen har fått en ansiktsløftning basert på tilbakemeldinger fra brukere. Den nye utformingen skal være mer ergonomisk, og en ny programmerbar knapp lar deg sette opp snarveier til favorittapper eller -funksjoner.

Og skulle du være uheldig å miste fjernkontrollen mellom sofaputene, kan du nå be Google Assistant om hjelp til å finne den. 

Bærekraft i fokus

I tråd med økende miljøbevissthet, opplyser Google at TV Streamer 4K er laget med minst 65% resirkulert plast. Fjernkontrollen følger etter med 64% resirkulert materiale. Vi får derimot ikke vite om dette er resirkulering etter forbruk (PCR), eller om det er etter industriell produksjon (PIR), noe som er relevant for å vite hvor bærekraftig produktet faktisk er.

Hazel Google TV Streamer
Foto: Google

Google TV Streamer 4K: Pris og tilgjengelighet

Det virker som at Google har tatt et stort skritt fremover i kampen om TV-stua, med TV Streamer 4K. Prisen er derimot alt fra avskrekkende: 1399 kroner er alt de forlanger, som er lavere enn den rimeligste variant av Apple TV 4K. Riktignok har Apple-boksen da 64 GB mot Googles 32 GB.

Den nye Google-boksen blir tilgjengelig fra 24. september.

Mer info: store.google.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sonys nye projektorer ser fantastisk ut

Ny lydplanke-versting fra Klipsch

Hva er pikselskifting i en projektor?

Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon

Samsungs nye laserprojektorer slippes 5. september

Epson frister med gigantbilde

Spinnvill lydplanke fra Nakamichi

Budsjettvennlige høyttalere

Alt du trenger til hjemmekinoen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby Vision kommer til en kinosal nær deg

4K-projektor: Ta hjemmeunderholdningen til den store skjermen

Scroll to Top