TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

13.4 kanaler og 1950 Watt: Denon AVC-10H surroundforsterker

Nykommeren AVC-10H er definitivt ingen pusling.

Skrevet av / 30.08.24 - 10:00
13.4 kanaler og 1950 Watt: Denon AVC-10H surroundforsterker

Denon har nettopp introdusert et nytt tilskudd til sin familie av surroundforsterkere: Prismessig legger AVC-A10H seg like under flaggskipmodellen AVC-A1H som vi tidligere har testet med godt resultat, og de tekniske spesifikasjonene kan trolig få mange hjemmekino-entusiaster til å sikle.

Med hele 13 innebygde forsterkerkanaler åpner det seg mulighet for å drive mange avanserte høyttaleroppsett, inkludert «immersive» lydformater som Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D. Med fire uavhengige subwooferutganger i tillegg, kan man konfigurere systemer med opptil 7.4.6 eller 9.4.4 kanaler!

Les også Dolby Atmos: Hvor skal høyttalerne plasseres? Mange lesere lurer på hvordan man plasserer sine Dolby Atmos høyttalere. Her forsøker vi å gi noen svar!
Denon AVC-A10H med B&W 700-serien (Foto: Denon)

Denon AVC-A10H: 13 kanaler x 150 Watt, Dolby Atmos og Dirac Live

Med så mange høyttalere trenger man også noe for å sy det hele sammen rent akustisk. Her brukes Denon det allerede velkjente romkorreksjonsystemet Audyssey MultEQ XT32, men det er bare begynnelsen. Mer avanserte brukere har dessuten tilgang til svenske Dirac Live Room Correction og Bass Control.

Annonse

Dirac-funksjonene krever en ekstra lisens, men åpner da for avansert korreksjon av subwooferne i rommet. Og er det noe hjemmekinoentusiaster elsker, er det massiv, hardslående og samtidig velkontrollert bass.

På forsterkersiden kan Denon AVC-A10H skilte med 150 watt per kanal (målt i 8 ohm med to kanaler drevet). Denon har blant annet tatt i bruk en ny oksygenfri kobbertransformator, som de hevder bidrar til en renere strømforsyning og forbedret lydkvalitet.

(Med 15 kanals pre-outs kan Denon-forsterkeren også fungere som en 15-kanals forforsterker og surroundprosessor. Dermed er det muligheter for å koble til enda kraftigere forsterkere om nødvendig)

(Foto: Denon)

Denon-receiveren kan også by på et eldorado av tilkoblingsmuligheter. AVR-A10H har syv HDMI-innganger, som alle støtter HDMI 2.1-standarden, inkludert 8K/60Hz og 4K/120Hz video-pass-through, Dolby Vision, HDR10, HDR10+ og HDCP 2.3.

I tillegg har receiveren tre HDMI-utganger med ARC/eARC, for kobling til for eksempel både TV-skjerm og projektor, med én utgang som støtter 4K/120Hz og to som kan håndtere 8K/60Hz, med støtte for HDMI ARC/eARC.

Digital-til-analog omvandlingen gjøres av totalt ni ESS 24 bit/192kHz D/A-konvertere, noe som bør sikre at selv de mest krevende lydsporene blir gjengitt med klarhet og presisjon.

For vinylentusiaster er det også en dedikert moving magnet (MM) phono-inngang, som gjør det enkelt å koble til en platespiller. Og er du mer tilhenger av strømming, støtter AVR-A10H for eksempel Apple AirPlay 2, og selvfølgelig Denons HEOS multirom-plattform, med strømming fra en rekke tjenester.

I tråd med Denons tradisjon er AVC-A10H produsert ved Shirakawa Audio Works i Japan, med høye standarder for kvalitetskontroll, og hver enhet er angivelig håndjustert av Denons egen lydguru, Shinichi Yamauchi.

Pris og tilgjengelighet

Denon AVC-A10H blir tilgjengelig gjennom autoriserte forhandlere fra november 2024 i enten svart eller sølv finish. Veiledende pris er 4599 euro, norsk pris er ennå ikke bekreftet.

Les også Denon har overgått seg selv Akkurat når du tror Denon ikke kan gjøre det bedre, kommer 15-kanaleren AVC-A1H og gjør fordommene til skamme.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Sonys nye projektorer ser fantastisk ut

Ny lydplanke-versting fra Klipsch

Hva er pikselskifting i en projektor?

Ny hjemmekino-tungvekter fra Denon

Samsungs nye laserprojektorer slippes 5. september

Epson frister med gigantbilde

Spinnvill lydplanke fra Nakamichi

Budsjettvennlige høyttalere

Alt du trenger til hjemmekinoen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby Vision kommer til en kinosal nær deg

4K-projektor: Ta hjemmeunderholdningen til den store skjermen

Scroll to Top