TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Stereocomeback fra Onkyo

En gang i tiden var Onkyos stereoforsterkere meget respekterte. Så ble de nesten borte. Nå gjør de comeback.

På fjorårets messe slapp Onkyo sitt første stereoforsterkersett på over 20 år, i år er de integrerte sin tur.

I første rekke handler det om A-9000R på 140w i 4 ohm, og A-9070, hvor førstnevnte er toppmodellen. Den vil koste cirka 15.000 kroner, og har platespillerinngang, 24-bit/192kHz digitalomvandler Wolfson, digitale lydinnganger, og kan benyttes som stereo for og/eller effektforsterker.

I samme serie finnes også en CD-spiller kalt C-7070, også den med en omvandler fra Wolfson. Og med en USB-inngang på fronten, til iPod-en.

I samme serie slippes nettverksradioen T-4070. Som har internettradio, FM, DAB og DAB+-mottaker integrert.

T-4070 og de andre komponentene er på vei ut i butikkene i oktober.

Det samme ventes TX-8050 å være, en rimelig stereoreceiver med nettverkstilkobling, og 2 x 130 w i 6 ohm, analoge og digitale lydinnganger, videoutgang og lydutgang for en ekstra lydsone.

TX-8050, kan også kobles til et trådløst nettverk, da med en USB-adapter tilkoblet.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.