Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ny bestselger fra Rega

Regas mest kjente platespiller kommer i ny utgave hvor alt er nytt, forhåpentlig til det bedre.

Salget av platespillere øker tross at ‘alle’ strømmer musikk. Det samme skjer med salget av vinylplater, som selger bedre enn CD-er i mange markeder. Derfor er det ikke det minste rart at engelske Rega lanserer nye modeller, og nå er det en av bestselgernes tur.

Den klassiske Planar 3, eller RP3 som den også kalles, kommer i en helt ny utgave til våren. Den skiller seg fra den versjonen vi testet, ved at alt unntatt formfaktoren er endret.

Den viktige tonearmen er ny og kalles RB 330. Opphenget er nytt og armen stivere, med lavere friksjon enn på forgjengeren. Kosmetiske forbedringer som tydeligere markeringer av nåletrykksvekt og anti-skating, har følge av en ny 100 gram motvekt i stål, mens kablene av lavere kapasitans og ender i et par solide Neutrik-plugger.

En helt ny laminert plint med hvit eller sort akryllakkering, er stivere og akustisk dempet med nydesignede føtter som skal være bedre til å dempe vibrasjoner.

En ny 12 mm tykk glasstallerken, hviler på en stiverer innertallerken med et nytt messinglager under, som fordeler vekten bedre og har snevrere toleranser for mykere rotasjon.

Annonse

Den nye spilleren forventes inn på lager i slutten av april, til 8.995 kroner med en Elys 2 MM-pickup.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.