TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Marantz Model 10 referanseforsterker

Model 10 først ut i en serie.

Skrevet av / 29.08.24 - 14:01
Marantz Model 10 referanseforsterker

En gang for lenge siden, levde jeg lykkelig med et oppsett fra øverste hylle hos Marantz. En SACD-spiller, forforsterker og to mono rørforsterkere, dannet ryggraden i et uvanlig vellydende anlegg. Det var ikke kraften eller lydtrykket som stod i høysetet, men en silkeglatt presentasjon og et i særdeleshet godt oppløst og luftig lydbilde, skapte en slående realisme i rommet.

Det var ingen tvil om at Marantz var helt i toppen den gangen, og et soleklart alternativ til datidens godt etablerte high-end produsenter.

Siden den gang har fokuserte de mer av ressursene på hjemmekino og ble en av de beste på hjemmekinoreceivere. High-end hi-fi havnet i skyggen av flerkanallyden markedet etterspurte.

Annonse

Nå er de endelig tibake der de hører hjemme, med sitt første produkt i en serie referanseprodukter.

Marantz 10 Reference serie. Foto: Marantz

Først ut er Model 10, en integrert forsterker med kun analoge innganger. Senere kommer SACD 10, en SACD-spiller, og LINK 10n, som blir en forforsterker med HEOS, DAC og nettverkstrømming. Den støtter Airplay 2, Spotify Connect, Tidal Connect, Bluetooth, TuneIn, Deezer, Pandora, opptil 192 kHz/24 bit. Eller384 kHz/32 bit via USB.

De to skal vi komme tilbake til når de er offiselt lansert, men først altså, Model 10.

Marantz SACD 10 Reference. Foto: Marantz

 

Den integrerte Model 10 skal i følge Marantz ha den laveste forvrengning noensinne målt i en Marantz-forsterker, og den kan brukes som effekforsterker hvis den kobles sammen med en LINK 10n. Som da fungerer som forforsterker.

Effekten er oppgitt til 2 x 250 W i 8 Ohm, og 2 x 500 W i 4 Ohm, og den kan kobles sammen med opp til fire Model 10 i en biamping-konfigurasjon, med Marantz F.C.B.S (Floating Control Bus System) som linker forsterkerne sammen.

Marantz Model 10 Reference. Foto: Marantz

Kretsløpet er en fullbalansert, symmetrisk dual-mono konfigurasjon i et kobberbelagt trelags chassis for bedre skjerming. Forsterkertrinnet er utviklet sammen med Purifi, og bruker Marantz nyeste HDAM forsterkermoduler, som skal ha så lav forvrengning som 0.05 % (THD) over hele frekvensområdet – og med full effekt. Med 30 Ampere strømstyrke og et forsterkertrinn som skal være immun mot belastningsimpedanse, skal forsterkeren levere større dynamisk kontrast.

Marantz Model 10 Reference. Foto: Marantz

Model 10 har to balanserte innganger, tre ubalanserte og et phonotrinn fra øverste hylle, som er tilpasset både moving magnet- og moving coil-pickuper.

Den har også to par høyttalerutganger, og en egen hodetelefonforsterker med kontakten foran.

Marantz Model 10 Reference. Foto: Marantz

Model 10, SACD 10 og LINK 10n, vil alle bli tilgjengelige i Marantz nye designspråk som debuterte med den første Model-serien, enten i matt sort eller silkematt champagne-farge.

Mens Model 10 blir tilgjengelig i høst for 170.000 kroner, vil vi måtte vente litt lengre på SACD 10 og LINK 10n, men det er ikke lenge til vi vet mer om de to, så følg med her om litt.

Les også Silkemyk krystallklar lyd Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

McIntosh beskytter anlegget

Foredlet flaggskip

Marantz gir deg alt på ett sted

Støtter høyoppløst lyd

-Blir billigere enn SL-1200G

Ny referanse fra Technics

Ny versjon av NADs minianlegg

Marantz er tilbake i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Fargerik og budsjettvennlig platespiller

Node får trillinger: Bluesound utvider streamer-familien

Hinsides lavt priset

Scroll to Top