TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lumin med ny distribusjon

Strømming på høyt nivå.

Skrevet av / 09.08.24 - 13:21
Lumin med ny distribusjon

De har bare holdt på i 12 år, men på den tiden har Lumin rukket å bli anerkjent som en produsent av de aller fineste streamere på markedet. De er ikke superbillige, men priser som starter rundt 30.000 kr., finnes det streamere fra Lumin som er overkommelige for de fleste entusiaster.

Lumin startet opprinnelig som et MIT-prosjekt hvor designere ønsket å lage en strømmeplattform med bedre brukervennlighet og høyest mulig lydkvalitet. Plattformen ble etterhvert kalt OS, og i 2012 kom den første streameren.

Resten er som man pleier å si, historie.

Annonse
Lumin L2. Foto: Lumin

I dag er det Lumin en strømmeprodusent i det aller øverste sjiktet, og de bruker mye kjent teknologi, men også sine egne algoritmer for resampling og filtrering, for å holde støy/signalforhold og jitter på et minimum.

Blant annet er kretsløpene overveiende balanserte, og strømforsyningen er enten godt skjermet, eller separat for å holde elektromagnetisk- og interferensstøy så langt unna signalveien som mulig.

Lumin OS. Foto: Lumin

Streamerne støtter Qobuz, Spotify Connect, Tidal Connect, og AirPlay 2, Roon og TuneIn internettradio. De støtter opp til DSD 512 og 768khz/32bit PCM via nettverk et på high-end modellene.

Flaggskipet er Lumin X1 med doble ESS 9038PRO DAC-kretser med hele 140 dB dynamisk område, og inngang for optisk fibernettverk.

Mens X1 koster 170.000 kroner, kan man få mye av den samme teknologien og ytelsen i Lumin T3, som koster 65.000 kroner.

Lumin D3. Foto: Lumin

Er budsjettet strammere en det, kan man rette blikket mot Lumin D3, til halve prisen. Her får man en ESS 9028PRO DAC, Lumins LEEDH lossless volumkontroll og Roon Exclusive mode, i et CNC-frest aluminiumskabinett.

Lumin lager også streamere med flere inn og utganger, som innstegsmodellen U2 Mini til 30.000 kr. Her fpr man alt man trenger, fem digitale utganger, Quad klokkesystem hentet fra den dyrere U2, LEEDH lossless volumkontroll og støtte for DSD256, DSD 512 via USB, og PCM 384/32.

Lumin P1 Mini. Foto: Lumin

For mange er kanskje den helt nye Lumin P1 Mini den mest spennende streameren i Lumin-katalogen. For 65.000 kroner får man et dual mono design med doble ESS 9028PRO DAC-er, FEMTO master clock, HDMI ARC i tillegg til HDMI inn/ut med 4K passthrough, Roon Exclusive mode, AES/EBU, koaksial og optisk inngang, USB lyd utgang, balansert og ubalansert analog inn – USB DAC modus med Windows og Mac-støtte.

Lumin AMP. Foto: Lumin

Man kan pare en av streamerne med en Lumin AMP, og få et forsterkersett i samme design. Amp er et balansert klasse A/B push-pull design med 160 W effekt per kanal i 8 Ohm, 320 W i 4 Ohm, og hele 640 W i 8 Ohms brokobling. Forsterkeren veier 19 kg og koster 170.000 kr.

Lumin-katalogen og prisene på alle produktene er tilgjengelig på importøren Multiroms nettsider.

Les også De beste musikkstreamerne i high-end-klassen Trådløs musikk kan være en nytelse når man befinner seg i high-end himmelen, særlig når du slipper den ekstreme prislappen.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

McIntosh beskytter anlegget

Foredlet flaggskip

Marantz gir deg alt på ett sted

Støtter høyoppløst lyd

-Blir billigere enn SL-1200G

Ny referanse fra Technics

Ny versjon av NADs minianlegg

Marantz er tilbake i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Fargerik og budsjettvennlig platespiller

Node får trillinger: Bluesound utvider streamer-familien

Hinsides lavt priset

Scroll to Top