TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Kompakt nettverksanlegg fra Onkyo

Mikroanlegget CS-N755 fra Onkyo har både CD-spiller og nettverksstrømming.

I tillegg til å spille CD-er har Onkyo CS-N755 nettverkstilkobling og kan strømme musikk direkte fra en nettverkstilkoblet datamaskin eller harddisk. I tillegg har anlegget Spotify innebygd, slik at du ikke trenger å dra fram datamaskinen for å få tilgang på det meste av utgitt musikk.

Fjernkontroll-app
Brukergrensesnittet på Spotify via et slikt produkt er gjerne ikke like godt som fra PC eller Mac, men det kan løses med Onkyos fjernkontroll-app tilgjengelig for både Apple og Android smartmobiler og nettbrett. Så får du søkt i musikk direkte med et visuelt tastatur i stedet for å knote med knappene på den medfølgende fjernkontrollen!

CS-N755, som har en oppgitt effekt på 2 x 22 watt, har også internettradio, USB-inngangen kan brukes til å spille av musikk fra iPod, iPad og iPhone så vel som minnepinner og typiske MP3-spillere med USB.

Mange formater
Formater som støttes er MP3, WMA, WMA Lossless, WAV, AAC, FLAC, Ogg Vorbis, LPCM, Apple Lossless og til og med DSD! DSD er formatet som brukes på SACD, slike musikkfiler er tilgjengelig fra enkelte digitale musikkbutikker med filnavnforlengelsen .DFF.

Digitale innganger
På baksiden av elektronikken sitter dessuten både koaksial og optisk digitalinngang, hvor du for eksempel kan koble til Blu-ray-spilleren, spillkonsollen eller TV-en. To analoge linjeinnganger er også på plass, i tillegg til en analogutgang med satt (ikke variabelt) lydnivå. Synes du det er for lite bass i anlegget, finnes dessuten en subwooferutgang, så her snakker vi et fullspekket, lite anlegg.

Bluettoth-musikkoverføring fra andre smartmobiler og datamaskiner er mulig via en USB-adapter (UBT-1), som er tilleggsutstyr og koster rundt 500 kroner.

Prisen er oppgitt til 5.995 kroner.

onkyo.net
mono.no

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.