TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Denon PMA-3000NE integrert

Den integrerte PMA-3000NE skal være den beste noensinne.

Skrevet av / 11.09.24 - 10:00
Denon PMA-3000NE integrert

Vi har ikke lagt skjul på vår begeistring for Denons forsterkere. Ja ikke bare forsterkere, de har jo laget en platespiller, for ikke å glemme en nettverkspiller, som definitivt stiller i det aller øverste sjiktet.

Og nå kommer sannelig en integrert forsterker, basert på noe vi kjenner fra før, men foredlet og oppgradert for å løfte lydkvaliteten ytterligere.

Les også Komplett musikkstreamer Denon DNP-2000NE er en av de mest anvendelige blant de beste musikkstreamerne, og den klart enkleste å bruke.

Den kommende Denon PMA-3000NE, er basert på PMA-2500NE og den aldeles fabelaktige jubileumsmodellen PMA-A110. Men ikke uventet, er det gjort endringer i forsterkeren fra strømforsyningen til høyttalerterminalene, og endringene er gjort der de mener det betyr mest for lyden.

Annonse
Les også Jubileumsforsterker med klassiske dyder Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.

Blant annet er DAC-en oppgradert, komponenter er byttet ut med enda bedre komponenter, strømforsyningen er forbedret med større kapasitet og opptil 210 A strøm, ganske enestående for en forsterker som leverer 80 W per kanal i 8 Ohm fra UHC-MOS transistorer i en såkalt Single Push Pull-konfigurasjon.

Foto: Denon

Kretsløpet er ikke balansert, men Denon har brukt flerlags kretskort med tykke kobberbelagte baner, og fjernet kabler, for å senke støygulvet og redusere forvrengning i signalveien. Forsterkeren bruker Denon sjuende generasjon Ultra AL32 prosessering og en DAC som støtter 384kHz/24-bit PCM via USB.

Det er støtte for ALAC, FLAC, og WAV, samt lossless lydfiler opp til 24-bit/192 kHz, DSD 2.8 MHz og 5.6 MHz fra SACD.

Foto: Denon

Et diskré oppbygget og symmetrisk phonotrinn støtter både Moving Coil og Moving Magnet pickuper, og på den digitale siden finnes det tre optiske og en koaksial inngang, i tillegg selvsagt til en USB type B som støtter PCM filer via USB i opptil 384kHz/24-bit – eller 11,2 MHz DSD.

Den digitale delen kan slås helt av for å reduere farren for støy og interferens når man bruker kun den analoge delen av forsterkeren.

Forsterkeren er tunet av Shinichi Yamauchi, Denon sjefstuner, for å være sikker på at målet om et åpent og levende lydbilde nås.

Foto: Denon

Det er liten tvil om at Denon mener alvor med PMA-3000NE. Den er allerede på testbenken og resultatet av det er nært forestående. Sammen med platespilleren DP-3000NE, og nettverksspilleren DNP-2000NE, kan man bygge et helt anlegg rundt Denon-komponenter.

Foto: Denon

Snart kommer også DCD-3000NE, en SACD-spiller i samme sjikt som PMA-3000NE. Den har også Denon Ultra AL32 prosessering, og samme master klokke som firekanals DAC-en i forsterkeren har – og begge vil bli tilgjengelig i sort eller champagne-farge.

Prisen på SACD-spilleren er ikke klar, men PMA-3000NE vil koste 38.998 kroner.

Foto: Denon
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

McIntosh beskytter anlegget

Foredlet flaggskip

Marantz gir deg alt på ett sted

Støtter høyoppløst lyd

-Blir billigere enn SL-1200G

Ny referanse fra Technics

Ny versjon av NADs minianlegg

Marantz er tilbake i high-end-klassen

Billig bærbar DAC

Fargerik og budsjettvennlig platespiller

Node får trillinger: Bluesound utvider streamer-familien

Hinsides lavt priset

Scroll to Top