TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sonys spill Concord stenger etter bare to uker

Playstation stenger serverne og refunderer pengene til alle som har kjøpt spillet.

Skrevet av / 04.09.24 - 12:55
Sonys spill Concord stenger etter bare to uker

I august ble online-actionspillet Concord lansert for Windows og Playstation 5. Det ble utviklet over åtte år av Firewalk Studios, som ble kjøpt opp av Sony Interactive Entertainment i 2023. Men lanseringen har ikke gått helt som planlagt, med laber interesse fra spillerne. Derfor tar Sony nå drastiske grep og stenger serverne etter bare to uker.

Problemet for spillet sies å være at det konkurrerer i et mettet marked der det må kjempe om spillere med titler som blant annet Overwatch 2 og Valorant. Kritikken har blant annet gått på at spillet «har enkelte elementer som er bra, men mange andre som er dårlige», at det ikke er noe unikt som gjør at det skiller seg ut fra mengden, og at grafikken er kjedelig med uinspirerte baner. Det har heller ikke hjulpet at det koster 40 dollar sammenlignet med konkurrenter som er gratis å spille.

Svært få samtidige spillere førte til nedleggelse (SteamDB.info)

Allerede fra lansering var interessen lavere enn under betatestingen, med mindre enn 700 (!) spillere pålogget i dagene etter lanseringen. Og bare 25.000 eksemplarer var solgt, noe som bare innbrakte én million dollar. Det er pinlig dårlig for et spill som er anslått å ha kostet 50-200 millioner dollar å utvikle.

Annonse

I et innlegg på Playstation-bloggen i går kunngjorde Ryan Ellis i Firewalk Studios at spillet vil bli lagt ned på fredag. De vil da vurdere om de skal redesigne spillet og gi det ut på nytt eller bite i det sure eplet og legge det helt ned. Uansett hvordan du kjøpte spillet, er du lovet pengene tilbake.

Kilde: Playstation Blog

 

Willow-floppen kostet strømmegiganten over 1,1 milliarder

Disney+ "kastet" bort 1,13 milliarder på Willow-fiaskoen.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første håndholdte spillkonsoll inngår i spillorgie fra Acer

Concord flopper og stenges

PS5 Pro lanseres snart

Samsung med 3D gaming-skjerm ... uten briller!

Spill i din egen stil med JBL

Alienware-skjermen gir deg både i pose og sekk

Nye gamingskjermer fra Philips

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Scroll to Top