TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

PS5 Pro lansert med kraftig oppgradert grafikk

Kraftigere grafikkort, avansert strålesporing og KI-oppskalering tar spillene til et nytt nivå.

Skrevet av / 11.09.24 - 15:39
PS5 Pro lansert med kraftig oppgradert grafikk

Lanseringen av PlayStation 5 i 2020 markerte en revolusjon innen konsollspill, og spranget til den nye konsollgenerasjonen fikk PS4 til å se ut som en dinosaur.

I fjor kom en slankere PS5 Slim, med og uten diskdrev, dog inneholdt den ingen oppgradering av selve maskinvaren. Det har siden gått rykter om en tøffere modell, og i går kveld ble PS5 Pro endelig lansert.

På arrangementet fortalte Sony at spillutviklere og spillere har dratt i to ulike retninger. Utviklerne har ønsket å lage så grafisk tunge spill som mulig, mens et flertall av spillerne har foretrukket bedre ytelse. To ytterpunkter, fidelity og performance, som ikke kunne kombineres.

Annonse
Skjermbilde: Playstation-video

Den nye PS5 har fått en ny og større grafikkrets med flere kjerner og raskere minne, noe som gir opptil 45 prosent raskere spillgrafikk.

Avansert strålesporing (ray tracing) for vakrere refleksjoner og lyseffekter med 2-3 ganger bedre ytelse.

KI-drevet oppskalering som kan skru opp oppløsningen i sanntid ved å fylle ut manglende piksler.

Skjermbilde: Playstation-video

Alt dette gjør at du får samme eller bedre ytelse i spill, samtidig som den grafiske kvaliteten forbedres. Det beste fra begge verdener.

Spillprodusentene er nå i gang med å oppdatere eksisterende titler for å dra nytte av ytelsen. Blant de annonserte spillene er Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant og The Last of Us Part II Remastered.

Selve konsollen holder på designet til PS5 Slim, men i et tykkere format, og er kompatibel med alt av tidligere tilbehør. Innvendig har den 2 TB SSD-lagringsplass, og en DualSense-kontroller følger med. Den selges uten diskdrev, men det er mulig å kjøpe en Ultra HD Blu-ray-spiller og montere den selv.

Pris og tilgjengelighet

PS5 Pro lanseres 7. november til en pris på 800 euro. Med en svak norsk krone, kan nok prisen fort havne på 10.000 kroner.

Den kan forhåndsbestilles på nett fra 26. september og hos forhandlere fra 10. oktober.

Spillåret 2024: De beste spillene så langt!

Fra en unik indie-perle til den siste storsatsingen fra Playstation.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første håndholdte spillkonsoll inngår i spillorgie fra Acer

Concord flopper og stenges

PS5 Pro lanseres snart

Samsung med 3D gaming-skjerm ... uten briller!

Spill i din egen stil med JBL

Alienware-skjermen gir deg både i pose og sekk

Nye gamingskjermer fra Philips

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Scroll to Top