TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Første PC-emulator for iPhone og iPad godkjent

Nå kan du kjøre gamle nostalgispill fra datamaskinen på iPhone eller iPad.

Skrevet av / 17.07.24 - 11:45
Første PC-emulator for iPhone og iPad godkjent

Det er blitt veldig populært å emulere gamle spillkonsoller på datamaskinen, eller i nybygde replika-konsoller. Mange ønsker å gjenoppleve spill fra barndommen, men har ikke råd til å kjøpe dyre, brukte konsoller. På PC-en florerer slike emulatorer, men for iPhone og iPad har det vært dårlig fordi Apple forbød emulatorer. Sannsynligvis fordi det noen ganger har vært litt så som så med å respektere opphavsretten. Men siden april har det vært tillatt med « Retro Game Console Emulator»-apper i App Store.

I juni ble det sendt inn en PC-emulator, men Apple avviste den fordi den «ikke var en konsoll». De nektet til og med å la den bli distribuert i tredjeparts app-butikker som nå finnes i EU, noe som førte til omfattende protester og trusler om å rapportere den til EU-kommisjonen som konkurransebegrensende. Nå har Apple tydeligvis kommet på andre tanker, for plutselig er PC-emulatoren UTM SE tilgjengelig i App Store og AltStore PAL i EU.

313x0w-1 313x0w
<
>
Oregon Trail, nostalgi for amerikanere (Skjermbilde: App Store)

Programvaren emulerer x86-, PPC- og RISC-V-systemer, og kan dermed kjøre alt fra Linux og DOS til Mac OS og Windows XP. Det er imidlertid restriksjoner i iOS mot å bruke JIT-kompilatorer (Just-in-time), noe som betyr at enkelte spill ikke vil fungere, i hvert fall ikke like bra som på andre plattformer.

Hva er de første spillene du vil prøve i emulatoren? Doom? Warcraft? Command & Conquer?

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Concord flopper og stenges

PS5 Pro lanseres snart

Samsung med 3D gaming-skjerm ... uten briller!

Spill i din egen stil med JBL

Alienware-skjermen gir deg både i pose og sekk

Nye gamingskjermer fra Philips

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

Scroll to Top