Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple har sluppet WatchOS 2

De forsinkede men etterlengtede funksjonene er endelig her!

Skrevet av / 24.09.15 - 15:30
Apple har sluppet WatchOS 2

Forrige uke ble iOS 9 sluppet, og samtidig skulle vi få den første oppdateringen til Apple Watch. Men en feil i operativsystemet gjorde at Apple måtte forskyve lanseringen. Men nå er den endelig her.

uppdatering

Her er de 10 viktigste nyhetene:

1. Apper kan nå kjøres direkte i klokken i stedet for å bare hente data fra apper på din iPhone, hvilket gjør dem mye raskere. Dessuten får de tilgang til pulsmåleren, akselerometeret, mikrofonen, dreieknappen, vibrasjonen samt har mulighet til å spille av lyd og video.

start exercise

2. Du kan be Siri gjøre ting som å starte trening, be om veibeskrivelse, svare på epost, vise informasjon fra apper og starte Facetime Audio-samtale.

3. Nye urskiver med timelapse-video, ditt eget bilde eller tilfeldige bilder fra et album.

4. Apper kan nå vise kortfattet informasjon direkte på urskiven. Det åpner opp muligheter for viktige nyhetsrubrikker, sportsresultater eller påminnelser.

time travel

5. Tidsreiser. Det er bare å vri på knappen for å se hendelser du gikk glipp av eller gå fremover i tiden for å se flere kommende avtaler.

6. Man kan nå velge treningsaktiviteter fra tredjeparts-apper, og resultatet regnes inn i dagens aktivitetsmål.

7. Del dine fremskritt med venner, enten det er aktivitetsmål eller belønninger du har fått.

8. Du kan ha flere venner lett tilgjengelige ved å legge til grupper i hurtigvalg. Man kan til og med svare på epost og ha Facetime Audio-samtaler direkte via klokken.

Apple Watch Nightstand Mode

9. Når du setter klokken på lading fungerer den som vekkerklokke. Urskiven vrir seg hvis klokken ligger på siden, og du kan bruke knappene til å skru av alarmen eller sove litt til (slumre).

10. Mindre behov for mobilen. Klokken kan tilkobles kjente Wifi-nettverk så du kan bruke Siri og sende meldinger.

En annan velkommen nyhet er bedre sikkerhet så ingen kan pare klokken med en ny iPhone om den har blitt stjålet. Dessuten har klokken fått støtte for HomeKit slik at man kan styre sine dingser om man har et «smart hjem».

For å oppdatere klokken, sett den på lading. Start Apple Watch-appen på din iPhone. Gå til Generelt, velg Programvareoppdatering og deretter Last ned och Installere.

Les mer om watchOS 2

Les vår test av Apple Watch

Slik så det ut da Apple Watch ble vist frem første gang.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top