Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Julegavetips

I år skal det være harde pakker, og de skal gå på strøm.

Skrevet av / 01.12.17 - 14:09
Julegavetips

1.

Olympus Tough TG-5, allværskamera

Camera, action!

Vanntett kamera som tåler juling.

(Foto: Produsenten)

Et kamera som tåler røff bruk og er vanntett, ber om å bli brukt. Olympus tøffeste kamera kan dykke, falle, klemmes og fryse, likevel leverer det glimrende bildekvalitet og 4K-video. Dette er kameraet for aktive mennesker, som trenger noe bedre og tøffere enn mobilen.

4.599 kr / olympus.no

 

2.

Ruark R1 mk3, DAB-radio

Gjennomført radio

En liten og vellydende radio.

(Foto: Produsenten)

Den lille Ruark-radioen har mye bedre lyd enn de fleste DAB-radioer. Den har også FM-radio og Bluetooth, slik at hele familien kan få høre det de vil. Radioen finnes i flere farger og kvaliteten er et par hakk opp. Det beste valget hvis gaven er til noen som er kresne på lyd.

2.995 kr / mono.no

 

3.

Geneva Touring XS, bærbar høyttaler

Minihøyttaler med bass

Den ser pinglete ut, men spiller forbløffende tøft.

(Foto: Produsenten

Den lille Touring-høyttaleren spiller i 20 timer på en lading, og er kjekk å ha med på tur. Men den skiller seg fra konkurrentene med oppsiktsvekkende bassrespons, og den spiller høyere enn alt annet vi har prøvd i samme størrelse. Finnes i fire farger og er verdt hver krone.

1.690 kr / neby.no

 

4.

Audioquest Dragonfly Black, USB DAC

Mikro-DAC

Plugg denne i laptopen for bedre lyd.

(Foto: Produsenten)

Dragonfly Black er en fullverdig digitalkonverter, som løfter lyden til nye høyder. Plugg den i USB-porten og hekt på et par gode hodetelefoner. Den forbedrer lyden fra Spotify og Tidal så mye at du bør kjøpe to. En til deg selv, og en i gave til noen som bryr seg om lydkvalitet.

898 kr / hifiklubben.no

 

5.

GoPro Hero6 Black, actionkamera

Action-yndlingen har blitt enda bedre

GoPro Hero6 Black har fått enda flere funksjoner og bedre bilder.

 

(Foto: Produsenten)

Fang øyeblikkene! Endelig et GoPro-kamera som kan filme i 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet! Man får nå digital bildestabilisering i 4K-oppløsning, som gir glattere, jevnere bevegelser. Film Full HD-kvalitet i super-sakte film (240 fps), og redigering gjøres superenkelt med appen Quik. Alt i et snertent kamera som nesten kan festes overalt.

5.590 kr / response-nordic.com

 

 

6.

Sony WH-1000XM2, trådløse hodetelefoner med støydemping

Perfeksjonert støydemping
Dette er den beste trådløse hodetelefonmodellen med støydemping vi vet om.

(Foto: Produsenten)

Sony har med WH-1000XM2 gitt oss markedets beste støyreduksjon. Kombinert med noe av den beste lyden vi har hørt fra støydempende hodetelefoner, i tillegg til høy komfort og dessuten markedets beste batteritid, så er det bare å ta av seg hatten og utrope Sony til kongen på den støyfrie haugen. Den perfekte spleisegaven!

3.990 kr / sony.no

 

 

7.

Yamaha WXAD-10, lydkilde med multirom

Gi nytt liv til ditt trofaste lydanlegg

Denne lille dingsen gir anlegget ditt MusicCast multiromsfunksjon.

(Foto: Produsenten)

Du trenger ikke å skifte ut ditt hi-fi-anlegg for å få trådløs musikkavspilling og multiromsfunksjon. Alt du trenger er en dings som Yamaha WXAD-10. Med den får du MusicCast, som er et av markedets beste multiromssystemer. I tillegg har den både AirPlay og Bluetooth, så alle kan strømme trådløst fra mobilen.

1.390 kr / no.yamaha.com

 

8.

Beyerdynamic Impacto Essential, bærbar hodetelefon-DAC

Mer kraft på farten

Få bedre og kraftigere lyd i dine hodetelefoner.

(Foto: Produsenten)

Beyerdynamic Impacto er ikke som andre bærbare DAC-er. Den skal nemlig erstatte hodetelefonkabelen din, og kobles direkte til hver ørekopp. Det forutsetter at hodetelefonkabelen din er utskiftbar og festet til hver ørekopp med 3,5 mm eller mini XLR plugg. Det er det bare et fåtall high-end-hodetelefoner som har, blant andre noen fra Beyerdynamic selv. Impacto funker med Android og PC, ikke iOS.

3.490 kr / njal.no

 

9.

Sonos One

Stemmestyrt høyttaler

Denne høyttaleren spiller musikk på kommando. Perfekt julegave til lydfrelste teknonerder!

(Foto: Produsenten)

Sonos, som er kjent for sine smarte multiromsystemer, lanserte nylig sin første høyttaler med stemmestyring. Sonos One ligner Play:1 utvendig, men er helt ny. Den støtter Apple Airplay 2, og er forberedt for Amazon (Alexa) og Google (Assistant) sine stemmeaktiverte tjenester når disse lanseres på det nordiske markedet. Helt klart noe å se frem til!

1.999 kr / sonos.com

 

10.

LG OLED55B7V TV

Lekker OLED-TV

Ny TV til jul? Her er det beste valget.

(Foto: Produsenten)

Det er slett ikke alle som kan unne seg ny TV til jul, men hvis du først skal fleske til med noe nytt, er denne 4K OLED-skjermen fra LG noe av det råeste – perfekt til å vise “Flåklypa” i all sin prakt. Lekker design, utsøkt bildekvalitet og mange smarte finesser gjør dette til en julegave hele familien vil digge.

14.990 kr / lg.com/no

 

11.

Samsung UBD-M9500 4K, Blu-ray spiller

Blu-ray til filmentusiasten

Blu-ray eller strømming? Med denne Samsung får du i pose og sekk. 

(Foto: Produsenten)

Selv om strømmetjenestene blir stadig bedre, er det noen filmer som simpelthen må sees med den beste lyd- og bildekvaliteten. Samsung-spilleren støtter alle de kjente formatene (inkludert 4K Blu-ray) og har i tillegg en rekke strømme-apper ombord. Perfekt gave til en som er hekta på film, og vil ha den beste kvaliteten!

4.495 kr / samsung.com/no

 

12.

Samsung HW-MS660 lydplanke

Bedre lyd fra TV-en

Spinkel lyd fra TV-en? Da gjør denne lydplanken fra Samsung susen.

(Foto: Produsenten)

Moderne TV-er har liten plass til skikkelige høyttalere, og preges innestengt og blodfattig lyd. En lydplanke er riktig medisin når du vil ha mer futt i musikk og film. Samsung har laget en lydplanke som spiller meget klart og rent, og kan leveres med trådløs subwoofer for deg som vil ha ekstra bass.

5.990 kr / samsung.com/no

 

13.

Anki Cozmo, Robot

Pixar i levende live

Anki har latt Pixar jobbe med den nyeste roboten. Det var et klokt trekk.

(Foto: Produsenten)

Ingen robot er så sjarmerende som Cozmo. Inspirasjonen fra Pixars Wall-E er tydelig. Cozmos ‘’øyne’’ er fantastiske. I pakken følger det med tre terninger som Cozmo kan leke med. De lyser på toppen, slik at han kan gjenkjenne dem og deg via sitt innebygde kamera.

2450 kr / anki.com/en-ca/cozmo

 

14.

Super Nintendo Mini Classic, spillkonsoll

90-tallet er tilbake

Super Nintendo var noe av det hotteste på 90-tallet. Nå er den tilbake!

(Foto: Produsenten)

Super Nintendo hadde ledelsen foran Sega Megadrive på grunn av sin sterke spillkatalog. Nå er den tilbake i retro-format, med 21 av de beste spillene. Kontrollene ligner seg selv, og opplevelsen er identisk. Det er retro-magi på sitt beste. La oss håpe at Nintendo har produsert nok denne gangen.

2.990 kr / nintendo.com

 

15.

Logitech MX Sound, PC-høyttalere

Bluetooth på skrivebordet

Logitechs nyeste PC-høyttalere kutter kablene 

(Foto: Produsenten)

Til tross for en rimelig pris overrasker MX Sound fra Logitech med smarte funksjoner. Stereohøyttalerne kan kobles til både kablet og trådløst via Bluetooth. Det er ingen synlige knapper, og først når du beveger hånden foran den høyre høyttaleren, lyser de berøringsvennlige knappene opp bak frontstoffet.

1.099 kr / logitech.com

 

16.

Microsoft Xbox One X

Xbox One på steroider

Microsoft vil ha ledertrøyen, og får det med Project Scorpio.

(Foto: Produsenten)

Microsoft lover ekte 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet. Det ser fantastisk flott ut, hvis du altså har en 4K-TV som utnytter den høyere oppløsningen samt bedre fargegjengivelse. Prisen er i det høye sjiktet, men det må man regne med hvis man vil ha det beste av det beste.

4.999 kr / xbox.com

 

17.

Belkin Boost Up

Lade mobilen trådløst

Praktisk Qi-lader med støtte for Apples nye hurtiglading. 

(Foto: Produsenten)

I påvente av Apples egne ladere er Belkins en av de få Qi-laderne som allerede er forberedt for den kommende hurtigladingen i iPhone 8 og X. Naturligvis kan man lade andre mobiler med Qi-støtte, som Samsung Galaxy Note 8 og S-serien. Den kan faktisk lade gjennom normale mobilskall.

649 kr / belkin.com

 

18.

Pioneer Rayz Plus

Lade og lytte på iPhone

Meget smarte støyreduserende propper med bra lydkvalitet.

(Foto: Produsenten)

Ulempen med Lightning-hodetelefoner er normalt at man ikke kan lade samtidig, men det har Pioneer løst med en ladekontakt på ledningen. Støyreduseringen kan man kalibrere etter omgivelsene, noe som gjør det meget effektivt. De har også smarte funksjoner samt en utmerket lydkvalitet.

1.600 kr / pioneer-audiovisual.eu

 

19.

Bowers & Wilkins PX

Trådløst og støyfritt

Luksuriøse hodetelefoner med smarte funksjoner og støyfrie reiser.

(Foto: Produsenten)

Som vanlig er B&Ws hodetelefoner av bra kvalitet, og ser dessuten eksklusive ut. Takket være støtte for både aptX HD og AAC, får du den beste trådløse lyden fra mobilen. På lange reiser kan du nyte stillheten med støyredusering og 22 timers batteritid. De kan også brukes med ledning på flyet.

3.700 kr / hifiklubben.no

 

20.

Panasonic DMC-GX800

Det beste av de små

Panasonics minste systemkamera er en ulv i fåreklær.

(Foto: Produsenten)

Lumix GX800 passer for alle som kan tenke seg et systemkamera som ikke er mye større enn et kompaktkamera. Fotografer som liker at det er enkelt å ta gode bilder – og liker å eksperimentere litt – får mye kamera for pengene. Dette er et kamera de aller fleste kommer til å lykkes med.

6.000 kr / panasonic.no

 

21.

Creative Omni Wireless – trådløs høyttaler

Multirom til å ta med seg

Creatives bærbare Bluetooth-høyttaler har et par ekstra triks i ermet.

(Foto: Produsenten)

Hvis du synes alminnelige bærbare høyttalere er for begrensede, og gjerne vil snuse på multiromslyd, må du skrive Creative Omni på ønskelisten. I tillegg til å strømme direkte fra mobilen kan den spille lyd fra Spotify og Tidal via Wifi. Den har også en microSD-leser slik at den kan fungere som jukeboks.

1.299 kr / creative.com

 

22.

Asus Zenfone Zoom S – smartmobil

Lomme-zoomkamera med innebygget mobil

De fleste bilder tas i dag med mobilen. Her får du en god zoom.

(Foto: Produsenten)

Hånden på fotoalbumet: Når tok du sist bilder med et vanlig kamera? Du er ikke alene. Mobilen har for lengt tatt igjen både lomme- og speilreflekskameraet. For den er alltid til stede. Asus Zenfone Zoom S er en kameramobil hvor det er tatt ekstra hensyn til fotodelen.

5.499 kr / asus.no
23.

HALL Connector – Bluetooth-adapter

Lær det gamle anlegget nye tricks

Gi trådløshet i gave til en som setter pris på sitt nåværende anlegg.

(Foto: Produsenten)

Hvis du ikke har råd til å legge en ny forsterker med strømming under juletreet, så er dette gaven til den som har et stereoanlegg av litt eldre dato som han eller hun er godt fornøyd med. HALL Audio Connector er en Bluetooth-adapter til anlegget. AptX sikrer lyd i nesten CD-kvalitet.

500 kr / hallaudio.com

 

 

24.

Logitech Powerplay / G903 – musematte og mus

Spill trådløst uten stopp

Musematten gir den trådløse musen ny energi, mens du spiller.

(Foto: Produsenten)

Mobiltelefonene har hatt det i flere år, men nå har spillutstyret også fått trådløs lading. Med pakkeløsningen Logitech Powerplay og G903 er det slutt på flate batterier i den trådløse musen. For matten lader musen hele tiden. Smart – men regn ikke med å se mye til husets gamer i juledagene!

3.298 kr / gaming.logitech.com

 

 

 

 

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top