Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony forbedrer Best i test-kameraet

Forgjengeren vant det som kunne vinnes, nå kommer a6300 som lover å være et enda bedre kamera.

Skrevet av / 04.02.16 - 10:02
Sony forbedrer Best i test-kameraet

Sony a600o har lenge vært et av våre favorittkameraer, og det raske kameraet med den høye bildekvaliteten, har vunnet flere utmerkelser. Blant annet denne, hvor det slo knock out på seks andre systemkameraer,.

Den nye utgaven kalles α6300 og ser nesten helt likt ut. Men her får man flere betydelige oppgraderinger. Et nytt 4D hybrid autofokussystem som fokuserer på 0,05 sekunder og bruker hele 425 (!) fasebaserte målepunkter, tett plassert over store deler av bildeflaten.

Det skyter seriebilder opp til 11 bilder per sekund med kontinuerlig autofokus og  fokussporing, men enda viktigere er det at det kan skyte serier på 8 bilder/s, uten at skjermbildet blir mørkt mellom hver eksponering.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har også fått en ny 24 megapiklser CMOS APS-C bildebrikke med kobberbaner for raskere lesning, som lover forbedret bildekvalitet i form av bedre bildedynamikk og lavere bildestøy (maks 51200 ISO).

Med elektronisk lukker kan det også ta bilder opp til 3 bps, uten lukkerlyd, og a6300 har selvsagt 4K-videoopptak, opp til 100 Mbps datastrøm. Som lover godt for filkvaliteten på 4K-video.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

På 4K kjører kameraet egentlig 6K-video som konverteres ned til 4K-video, noe som skal gi enda bedre videokvalitet med lavere bildestøy og bedre dynamikk.

Søkeren er en stor OLED-søker med 2,36 Mp/120 fps oppløsning og 0,7 x forstørrelse, mens den vippbare skjermen har 0,9 Mp oppløsning, og dessverre ingen pekefunksjonalitet.

Kameraet er tilgjengelig i mars, norsk pris er ikke kjent, men ventes å tilsvare 1250 Euro for kamerahuset, 1400 Euro med en 16-50mm zoom – og 2250 Euro med den fine 16-70mm zoomen. Men den kombinasjonen er ikke tilgjengelig før i april.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top