Kombinasjonen av video og stills er det mange kameraer som har. De mer avanserte kameraene er dessuten utstyrt med 4K og/eller UHD-video, som gir video av en helt annen kvalitet enn vanlig HD.
Noen kameraer tar den helt ut og har avanserte muligheter som flytter funksjonsnivået helt opp i proffklassen. Panasonic Lumix GH5 og GH5S for eksempel.
Nå gjør Fujifilm det samme med X-H1.
DNA
Teknisk sett er kameraet bygget på X-T2, som er så bra at vi kåret det til årets avanserte systemkamera i 2017, men Fujifilm har lagt til en lang rekke flere videofunksjoner.
Innvendig sitter den samme 24 megapiklser X-Tranxs III bildebrikken i APS-C-format som vi kjenner godt. Den er montert på en ny femaksers bildestabilisator, og kameraet tar opp DCI 4K-video opp til 200 Mbps, også i F-Log som kan regnes som en råfil for videoopptak.
Eterna
En artig detalj forresten: Kameraet har også fått en ny filmsimulering kalt Eterna, fra Fujifilms emulsjonsfilm med samme navn. Den gir litt blekerere farger og dusere kontrast på opptakene.
Det har også fått et større håndgrep og en statusskjerm som viser et sett valgte innstillinger. Selve kamerahuset er også forbedret og sies å være dobbelt så sterkt som i X-T2, med blant annet sterkere overflatebehandling i fire lag.
Mange forbedringer
Den praktiske vippbare skjermen er trykkfølsom, og det er også en ny søker ombord med bedre oppløsning og høyere oppfriskningsfrekvens i X-H1. Maks skuddtakt er åtte bilder/s med mekanisk lukker, 14 bps med elektronisk lukker, og et nytt vertikalgrep har en boost-funksjon, som øker ytelsen litt på flere parametere.
Skuddtakt, autofokus og battertiden forbedres nå grepet står i boost-modus.
- 24 Mp X-Trans III APS-C bildebrikke
- Femaksers bildestabilisator opptil 5,5 trinn
- 3,7 Mp OLED søker uten black out på serieopptak
- Opptil 14 bps skuddtakt
- DCI, UHD 4K-video opptil 200 Mbps/8-bit
- 1080 HD-slow motion
- F-Log opptak og tidskode
- 24-bit lydopptak, mikrofon-kontakt
- Eterna-filmsimulering
- VPB-XH1 grep med boost
- To UHS-II-tilpassede kortplasser, HDMI-ut
- Antiflimmer kompensasjon
Slik er det i praksis
Kameraet ligger meget godt i hånden takket være det store håndgrepet, og en ny utløser med bedre følsomhet, gjør responsen umiddelbar. Jeg opplever autofokusen som en forbedring sammenlignet med X-T2, og fikk uten problemer skarpe bilder på lukkertider ned i halvsekundet, takket være den innebyggede bildestabilisatoren.
Jeg synes også søkeren er en stor forbedring. Det er deilig å kunne skyte serieopptak uten flimringen i søkeren, og hvis jeg velger å bruke skjermen som søker, er det praktisk å kunne bruke pekefingeren der man vil ha fokus.
Særlig på videoopptak.
Det er også mulig å bruke pekeskjermen som kontrollflate for videoinnstillinger hvis man aktiverer Movie Silent Control.
Pris
Kameraet skal være i slag i løpet av mars, til 18.999 kr for kamerahuset. Da får man den samme stillbildekvaliteten som gjør X-T2 til et av de beste kameraene vi har testet, med mer avanserte videofunksjoner i tillegg.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser